Românii care au ales să sărbătorească 1 Mai fără grătare s-au înfruptat din homari, langustine, raci ori sushi
Pentru unii români 1 Mai a însemnat „mai mult de atât nu se poate” și au plătit note de plată cu trei zerouri la restaurant.
N-au avut grătare, dar s-au înfruptat din homari, langustine, raci ori sushi. Alții cu antricoate de vită de jumătate de metru. Iar cei care și-au dorit ceva mai „mic” au ales vrăbioare din mușchiuleț de Uruguay.
Pe cât de agitat a fost lacul Snagov de la ambarcațiunile ușoare, pe atât de senini au fost oaspeții acestui restaurant.
Lavinia Stoica, managerul restaurantului: ”De la începutul zilei avem 800 de persoane, iar mesele nu cred că vor sta libere mai mult de 10 minute”.
Caracatițele s-au frăgezit îndelung în bazine fierbinți. Oale imense cu raci stacojii au fiert în zeamă aromată cu usturoi. Calamarii au fost despărțiți de tentacule, pregătiți să ajungă pe mese.
Mario Piper, bucătar șef: ”Doar pe grătar și pus la cuptor 5-6 minute. Îl crestăm puțin și asta este tot. Nu se întărește carnea, rămâne la fel de fragedă”.
Dacă tot se spune că munca te menține tânăr, aflați că acesta mic e simbolul nemuririi. Spun mic, pentru că homarul poate ajunge la 20 de kilograme. Celulele lui nu îmbătrânesc niciodată, în schimb carapacea îmbătrânește și iese la pensie pe la vreo 50 de ani. Dar tot de la homar aflăm că e bine să-ți dozezi efortul și să te și ascunzi la nevoie. Că nici acest exemplar nu se aștepta să-și schimbe habitatul natural pe un platou decorat cu lămâie, alături de alți colegi acvatici.
Și localurile tip steakhouse au vândut... mici. Mușchiuleți mici și fragezi și vrăbioare din vită black angus.
Cristian Mirițoiu, Managerul Restaurantului: ”Cei care vor să mănânce ceva mare... avem un tomahawk de America, are 1,2 kilograme”.
Ce mai e mic și potrivit pentru 1 Mai? Ruloul de sushi! Bucătarul thailandez prepară acum o comandă pentru acasă și a făcut și o salată din caracatiță, biban de mare, scoici Saint Jacques, peste Kamizo, ton și somon, presărat cu icre roșii. Parcă ar merge la final și ceva dulce!
Stephane Mora, Chef: ”Aici avem produse extraordinare la sushi bar și niște patiserie franțuzească de calitate”.
După 1 Mai, cei mai mulți angajați revin la muncă. Pentru alții însă, vacanța continuă.