ROMANIA – UNGARIA. Lupte cu jandarmii si gaze lacrimogene. Imagini cu haosul creat in Gara de Nord

×
Codul embed a fost copiat

Jandarmii au fost nevoiti sa recurga la gaze lacrimogene, vineri, la Gara de Nord, dupa o serie de incidente provocate de suporterii unguri veniti la Bucuresti pentru a asista la meciul Romania - Ungaria, din preliminariile Cupei Mondiale din 2014.

MECIUL ROMANIA - UNGARIA. Batai in Centrul Vechi. Martori: Nu am vazut suporteri atat de violenti

Veniti sa-si incurajeze nationala, suporterii maghiari au aprins torte si petarde inca din tren si au devastat vagoanele. Au scandat injurii si au fost extrem de agresivi motiv pentru care autoritatile au folosit gaze lacrimogene.

In jurul orei 16.00 trenul care a adus de la Budapesta 930 de suporteri ai nationalei maghiare parea o torta imensa pe roti. Huliganii pusi pe scandal au coborat din vagoane si s-au luat la bataie cu jandarmii.In loc sa se bucure de fiecare moment inaintea unui meci de o asemenea importanta, asa-zisii suporterii au transformat peronul Garii de Nord intr-un imens ring de box. In urma lor, garnitura de tren care i-a adus la Bucuresti arata ca dupa bombardament.

UPDATE:

Citește și
accident Ungaria
Cei 18 romani raniti in accidentul de vineri din Ungaria se simt mai bine. Soferul TIR-ului, arestat
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”


ora 17: 30 Suporterii unguri au tras semnalul de alarma in dreptul Garii Basarab si au aruncat cu petarde, aprinzand si numeroase torte, la sosirea in Gara de Nord. La sosire, fanii au scos pe geamurile trenului torte albe si visinii. Ei au aruncat cu petarde si au fluturat steagurile Ungariei si Tinutului Secuiesc, precum si un drapel cu harta Romaniei fara Transilvania. Suporterii au provocat un incendiu in al doilea vagon, fiind necesara interventia pompierilor. In zona Garii de Nord a aparut si un elicopter al Politiei.

Fanii au fost scosi din gara in grupuri de cate 60-70 de persoane si au fost urcati in zece autobuze puse la dispozitie de organizatori, pe Calea Grivitei, pentru a se deplasa in fan-zone-ul de la Arena Nationala. Cel de-al doilea grup de suporteri care se deplasa catre autobuze a aruncat cu sticle si diverse obiecte, incercand sa rupa cordonul fortelor de ordine. Jandarmii au intervenit in forta, cu gaze lacrimogene si cu obiectele din dotare.

De asemenea, zece romani au strigat injurii la adresa Ungariei, ei fiind luati de politistii din zona.


 
ora 17:10 Un suporter maghiar venit la Bucuresti pentru a asista la meciul ROMANIA - UNGARIA, din preliminariile Cupei Mondiale din 2014, a fost transportat la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, dupa ce i s-a facut rau in Gara de Nord.

Suporterul, care era inconstient, a fost luat cu targa de un echipaj SMURD. Medicul de pe ambulanta nu a precizat daca fanul a consumat bauturi alcoolice sau substante interzise.

ora 16:55 O ambulanta SMURD a fost chemata la Gara de Nord pentru a-i acorda ingrijiri unei femei careia i s-a facut rau din cauza gazelor lacrimogene folosite de jandarmi pentru a-i calma pe suporterii unguri violenti. Femeia, care a precizat ca are probleme cardiace, era clienta unui restaurant din incinta Garii de Nord.

ora 16:00 Fanii au venit la Bucuresti cu un tren cu 13 vagoane, sosit in Gara de Nord cu o intarziere de doua ore. Trenul a transportat 930 de suporteri care vor asista in aceasta seara la meciul ROMANIA - UNGARIA.

Suporterii au tras semnalul de alarma in dreptul Garii Basarab si au aruncat cu petarde, aprinzand si numeroase torte, la sosirea in Gara de Nord. La sosire, fanii au scos pe geamurile trenului torte albe si visinii. Ei au aruncat cu petarde si au fluturat steagurile Ungariei si Tinutului Secuiesc, precum si un drapel cu harta Romaniei fara Transilvania.

Suporterii care au venit la meciul ROMANIA - UNGARIA au provocat un incendiu in al doilea vagon, fiind necesara interventia pompierilor. In zona Garii de Nord a aparut si un elicopter al Politiei.

Fanii veniti la meciul ROMANIA - UNGARIA au fost scosi din gara in grupuri de cate 60-70 de persoane si au fost urcati in zece autobuze puse la dispozitie de organizatori, pe Calea Grivitei, pentru a se deplasa in fan-zone-ul de la Arena Nationala.

Cel de-al doilea grup de suporteri care se deplasa catre autobuze a aruncat cu sticle si diverse obiecte, incercand sa rupa cordonul fortelor de ordine. Jandarmii au intervenit in forta, cu gaze lacrimogene si cu obiectele din dotare.

De asemenea, zece romani au strigat injurii la adresa Ungariei, ei fiind luati de politistii din zona. La recomandarea politiei, chioscurile din zona au fost inchise.

MECIUL ROMANIA - UNGARIA, din preliminariile Cupei Mondiale din 2014, va avea loc in aceasta seara, de la ora 21.00, pe Arena Nationala.


 
Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
MECIUL ROMANIA-UNGARIA. Mesajul ministerului ungar de externe:
MECIUL ROMANIA-UNGARIA. Mesajul ministerului ungar de externe: "Nu actionati pe criterii etnice"

MECI ROMANIA - UNGARIA. Meciul Romania-Ungaria a inceput in strada cu injurii sticle sparte si gaze lacrimogene.

Cei 18 romani raniti in accidentul de vineri din Ungaria se simt mai bine. Soferul TIR-ului, arestat
Cei 18 romani raniti in accidentul de vineri din Ungaria se simt mai bine. Soferul TIR-ului, arestat

Medicii au vesti bune despre cei 18 romani raniti in accidentul petrecut vineri, pe o autostrada din Ungaria.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

Românii blocați în Dubai acuză că au fost lăsați de izbeliște de birocrații plătiți din banii tuturor. „Ne-au cam jecmănit”
Românii blocați în Dubai acuză că au fost lăsați de izbeliște de birocrații plătiți din banii tuturor. „Ne-au cam jecmănit”

Sute de români blocaţi de marţi în Dubai după inundațiile istorice care au lovit Emiratele Unite Arabe au început să sosească în țară.