Peste 200 de oameni au blocat un drum judetean si s-au imbrancit cu jandarmii, nemultumiti ca autobuzele si microbuzele care ii transportau in oras n-au mai fost lasate sa circule pana la ei in localitate.

Decizia a fost luata de Inspectoratul pentru Control in Transportul Rutier dupa ce in urma unor verificari s-a descoperit ca firmele care operau mijloacele de transport in comun nu au aveau licenta.

"Huooo! Hai, inapoi! inapoi, luati-o pe joc cum circulam si noi!"

Oamenii din Maracineni - judetul Buzau s-au mobilizat pe retelele sociale - si aproape de pranz peste 200 de localnici au blocat traficul pe drumul judetean care traverseaza localitatea lor. Initial, n-au mai lasat nicio masina sa treaca asa ca au intervenit politistii si jandarmii.

Multimea s-a calmat, dar nu pentru multa vreme.

"Nu plecam de aici! Stati aici, opriti motorul si stati aici! Aici stam! Sa vedem daca puteti sa treceti! Va bateti joc de noi!”

Pentru ca situatia a degenerat, politistii au cerut sprijinul trupelor speciale.

"Am blocat pentru ca copii nostri nu au cu ce merge la scoala. Sunt navetisti si suntem navetisti si vrem sa ni se faca dreptate sa avem mijloace de transport in comun."

Localnic: "Sa bage autobuzele si maxi-taxi ca de luni incep copii scoala.
Reporter: De ce ati blocat drumul?
Localnic: Ca sa nu treaca, si noi mergem pe jos si ei sa stea acolo.”

Autoritatile incearca sa explice de ce nu-i mai lasa sa se urce in microbuzele si autobuzele care ii duceau in oras.

Sorin Gheorghe, Subprefectul Buzaului: "Nu au acea licenta de transport pentru a patrunde pe acest drum, sa paraseasca municipiul Buzau sa intre pe raza localitatii Maracineni. Aceasta licenta nu a existat si autoritatea care supravegeaza transportul.”

Responsabilii le-au promis nemultumitilor ca vor rezolva situatia in doua saptamani.