Revelionul în locuri exotice. Cum au petrecut românii în Maldive, Dubai sau Mexic

Ultima actualizare: 02-01-2021 11:07

De departe cei mai invidiaţi dintre români sunt cei care au vrut să-i prindă schimbarea de an cu picioarele în nisip la umbra palmierilor.

Aşa că din Maldive până în Dubai, Egipt sau, de ce nu, Mexic, ai noştri au avut parte, de Revelioane la căldură fără mască, şi cu restricţii ceva mai suportabile.

Un spectaculos foc de artificii a luminat la trecerea dintre ani unul dintre atolii din arhipelagul Maldive, în mijlocul Oceanului Indian.

Petrecerea de noaptea trecută a respectat măsurile de distanţare fizică. Angajaţii resortului au purtat în permanenţă măşti şi mănuşi de protecţie iar turiştii nu au avut voie să îşi ia singuri mâncarea. Oaspeţii au avut parte, pe lângă focurile de artificii, şi de o repriză de dans.

A fost o excepţie pentru că, imediat după miezul nopţii, pe insuliță s-a lăsat liniştea iar noul an a debutat cu reprize îndelungi la plajă.

Nicoleta Sava: „Totu-i închis, adică nu ai decât plaja şi mai stai un pic la o terasă afară, la distanţă aşa, foarte mare, nu mai e muzică, nimic, nimic seara, doar aseară a fost în noaptea de Revelion."

Sute de români au întâmpinat noul an în Dubai, care a fost luminat de artificii care mai de care mai extravagante. Pentru a evita aglomeraţia, cei mai mulţi au preferat să le urmărească de la distanţă.

În resorturile din Egipt, care de asemenea au atras mulţi conaţionali, artificiile au fost înlocuite cu spectacole orientale.

Deschise prin lege doar la jumătate din capacitate ca măsură de precauţie, hotelurile de la Marea Roşie au avut distanţarea asigurată. Şi tot ca măsură de siguranţă, autorităţile au hotărât ca angajaţii resorturilor să nu plece vreme de câteva săptămâni acasă, pentru a elimina riscul răspândirii coronavirusului.

Cezar Dumitru:Una dintre măsurile care au fost luate de hotelurile din Egipt, inclusiv aici, este aceea că toate evenimentele au loc în aer liber şi nu în interior. evident şi clima ajută, practic acum cu câteva minute înainte de miezul nopţii sunt 18-19 grade la Hurgada."

De la petrecerea de Revelion nu au lipsit dansul din buric şi o minidiscotecă însă şi aici distracţia s-a încheiat rapid după trecerea în noul an.

Zeci de romani au trecut în noul an cu șapte ore mai târziu, pentru că sunt în vacanţă pe riviera mexicană.

Irina Ana: „Aici petrecem foarte mult timp în aer liber, în natură, la plajă, inclusiv la obiectivele turistice. Unde mergem se poartă masca chiar dacă suntem în aer liber aşa încât mă simt foarte în siguranţă."

Anul acesta, turiştii au luat masa în serii pentru a nu aglomera restaurantele şi din ordinul autorităţilor toate petrecerile s-au încheiat la 1 noaptea.

Răzvan Pascu: „Hotelurile sunt pline dar cu toate astea nu simţi aglomeraţia, după cum vedeţi, pe plajă nu e foarte aglomerat."

Vacanţa românilor în Mexic va continua cu vizite la obiective turistice de pe Riviera Maya. Preţul unui astfel de sejur a pornit de la 2.700 de euro de persoană.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO