Revelion în stradă în Wuhan. O mulțime uriașă de oameni a sărbătorit intrarea în 2021
Mulţimi mari de oameni au ieşit la miezul nopţii, în centrul oraşului chinez Wuhan, pentru a sărbătorii sosirea anului 2021, transmite CNN.
Conform tradiţiei, oamenii s-au adunat în faţa vechii clădiri a Vamei Hankow, unul dintre cele mai populare locuri din oraş. Când vechiul ceas al clădirii a ajuns la miezul nopţii, mulţi oameni au lansat baloane în aer (vezi galeria foto). Poliția a fost prezentă în număr mare pe străzi.
Wuhan a devenit cunoscut ca primul focar mondial de COVID-19. O echipă de experţi ai OMS este programată să sosească în China luna acesta pentru a investiga originile pandemiei.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Numărul persoanelor contaminate cu noul coronavirus în Wuhan, epicentrul pandemiei, ar fi de 10 ori mai mare decât bilanţul anunţat până în prezent de oficialii de la Beijing, potrivit unui studiu realizat de Centrul chinez pentru controlul şi prevenirea bolilor, informează AFP.
COVID-19 a apărut la sfârşitul anului trecut în acest oraş cu 11 milioane de locuitori din centrul Chinei, plasat în carantină de autorităţi timp de 76 de zile începând cu 23 ianuarie 2020.
Potrivit testelor serologice realizate în aprilie, după perioada de vârf a epidemiei, 4,43% dintre locuitorii din Wuhan prezentau anticorpi, ceea ce înseamnă că organismul lor reacţionase la prezenţa virusului.
Raportat la numărul de locuitori ai oraşului, înseamnă că circa 480.000 de persoane au fost contaminate, adică aproape de 10 ori mai multe decât bilanţul de 50.000 de infectări comunicat până în prezent de autorităţi.
Diferenţa poate fi legată de ''o subestimare a cazurilor în contextul haosului de la sfârşitul lunii ianuarie şi începutul lui februarie, când mulţi oameni nu erau testaţi sau cânt testele nu erau fiabile'', a declarat pentru AFP Huang Yanzhong, specialist în domeniul sănătăţii publice din cadrul Consiliului pentru Relaţii Externe, o organizaţie nonprofit americană.
Wuhan este pe departe cel mai grav afectat oraş din China de pandemia care a dus la moartea a 4.634 de persoane pe întreg teritoriul ţării, potrivit bilanţului oficial, dintre care aproape 4.000 în această metropolă de pe malurile fluviului Yangtze.
Ultimul deces a fost semnalat în China la mijlocul lunii mai, după ce virusul se răspândise deja în lumea întreagă.