Restaurante și hoteluri de pe Valea Prahovei, amendate de ANPC. Au fost găsite alimente expirate de câteva luni | FOTO
Restaurantele și unitățile de cazare de pe Valea Prahovei au fost luate la verificat de ANPC. Doar într-o singură zi au fost aplicate amenzi în valoare de 70.000 lei.
În total au fost aplicate șapte amenzi contravenționale, în valoare totală de 70.000 lei și au fost date două avertismente.
Peste 100 kg de alimente, în valoare totală de aproximativ 4.500 lei, au fost scoase de la vânzare.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
În cazul a doi operatori economici, inspectorii au suspendat temporar activitatea acestora până la remedierea problemelor.
„Deși realizăm controale periodic, avem Comandament de iarnă, în mod tradițional, acum, la Comandamentul de vară, întâlnim, în continuare, aceleași nereguli, la operatorii economici din regiunea noastră. Respectul față de turistul de pe Valea Prahovei lasă de dorit, ceea ce ne determină să supraveghem continuu serviciile oferite în această zonă, până când nu vom mai constata abateri de la lege”, a declarat Ion Iordăchescu, comisar șef, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia.
Operatorii economici verificați de ANPC sunt: Cabana Vânătorilor Predeal, Bistro Sinaia, Restaurantul Perla Bucegi Sinaia, Restaurantul Terasa Sinaia, Pizzeria La Strada Sinaia, Covrigărie Shaormerie Sinaia.
Ce nereguli au fost descoperite
De această dată, inspectorii au găsit în spațiile verificate frigidere murdare, congelatoare neigienizate, plite de gătit murdare și ustensile de bucătărie extrem de uzate.
S-a mai constatat că alimentele folosite în prepararea mâncărilor erau expirate și că nu corespundeau cu ingredientele din meniu. Ingredientele folosite în bucătărie erau expirate de câteva luni, sau chiar și de un an de zile.
folosirea la gătit a unor produse alimentare fără elemente de identificare, cu data durabilității depășită
În cazul restaurantelor, inspectorii au găsit mobilier deteriorat, pereți murdari și cearșafuri de pat murdare.
Sursa: ANPC
Etichete: restaurante, valea prahovei, inspectori anpc,
Dată publicare:
11-08-2022 14:24