Regele Mihai i-a retras lui Sorin Oprescu calitatea de membru al Ordinului Coroana Romaniei. Anuntul facut de Casa Regala


Ultimul update: Joi 10 Septembrie 2015 01:01
Data publicarii: Luni 07 Septembrie 2015 12:55
Categorie: Stiri actuale

Regele Mihai a decis retragerea calitatii de membru al Ordinului Coroana Romaniei, in grad de Ofiter, dupa ce primarul general al Capitalei a fost arestat preventiv.

Anuntul a fost facut luni, 7 septembrie, de Biroul de Presa al Majestatii Sale Regelui Mihai I.

Iata textul integral al comunicatului:

"Astazi, 7 septembrie 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a decis retragerea calitatii de membru al Ordinului Coroana Romaniei, in grad de Ofiter, domnului Sorin Mircea Oprescu. Aceasta decizie a fost luata in conformitate cu prevederile Statutului Ordinului Dinastic Coroana Romaniei din 30 decembrie 2011. Domnul Sorin Mircea Oprescu a fost informat printr-o scrisoare din partea Cancelariei Decoratiilor Regale despre retragerea acestui Ordin."

Primarul Capitalei Sorin Oprescu isi va petrece urmatoarele 30 de zile dupa gratii. Judecatorii Tribunalului Bucuresti au decis ca edilul sa mearga in arest preventiv.

Sambata noapte, politistii au gasit in casa, dar si in masina lui Oprescu, 25.000 de euro, bani pe care era inscriptionat cuvantul "MITA". Procurorii DNA spun ca suma ar fi reprezentat doar o transa dintr-un total de 60.000 de euro.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO