Record jenant pentru Romania. Liceul unde 111 din 159 de elevi au fost eliminati


Ultimul update: Vineri 19 Octombrie 2012 22:28
Data publicarii: Miercuri 29 Iunie 2011 12:10
Categorie: Stiri actuale

A doua proba scrisa a bacalaureatului ne surprinde cu un record jenant. 268 de elevi au ratat examenul de matematica sau istorie, pe motiv de frauda.

Aproape jumatate dintre ei sunt dintr-un singur liceu din judetul Hunedoara. Inspectorii scolari se declara uluiti ca acesti tineri si-au riscat viitorul dupa ce la limba romana multi dintre colegii lor au fost pedepsiti. Scandalos este si ca in anumite cazuri profesorii le-au dat solutiile, iar pentru asta isi vor pierde painea si vor avea dosar penal.

Mare le-a fost surpriza inspectorilor din Hunedoara cand la un control la Grupul Agricol "Alexandru Borza" din Geoagiu au descoperit ca in cinci din cele sapte sali elevii aveau sub foile de examen alte hartii cu subiectele gata rezolvate. Motiv pentru care din cei 159 de candidati 111 au fost eliminati. Multi parinti refuza sa creada ca tocmai copiii lor ar fi in stare de asa ceva.

Inspectorii ii contrazic. In total 20 de dascali sunt banuiti ca au distribuit rezolvarile subiectelor. De acest gest depind acum slujbele lor. La Bucuresti 37 de absolventi au pierdut bacalaureatul pentru ca au intrat in sala cu fituici. La Galati in schimb s-a facut de ras o femeie in toata firea. In total 501 absolventi au fost exclusi din examen.

Ultima proba scrisa din aceasta sesiune a examenului de bacalaureat - proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii se va desfasura vineri.

Prima afisare a rezultatelor va avea loc duminica pana la ora 16.00. In aceeasi zi, intre orele 16.00 - 20.00, vor putea fi depuse contestatiile.

Solutionarea acestora se va realiza in perioada 5 - 7 iulie, iar afisarea rezultatelor finale are ca termen limita data de 8 iulie.

Tags: bac 2011,

Bac 2011: Iata subiectele la matematica - M1, M2 si M4. Algebra, analiza si trigonometrie in 3 ore
17 elevi au fraudat probele de matematica si istorie, doar in Capitala. Mai pot da examenul in 2012
Bac 2011: S-au dat subiectele la matematica si istorie
VIDEO PROTVPLUS.RO