A fost o zi superbă la munte, cu cer senin, peisaje fabuloase și pârtii foarte bune.

Pasionați ai sporturilor de iarnă sau doar dornici de o plimbare în natură, mii de români și-au petrecut duminica în stațiuni, fericiți că au ocazia să vadă și zăpada care a lipsit în ultimele săptămâni.

Entuziasmul turiștilor le-a dat de lucru salvamontiștilor care spun că acesta a fost week-endul cu cele mai multe accidente din acest sezon.

La cozile formate la instalațiile de transport pe cablu din Poiana Braşov s-au așezat sute de turiști care şi-au dorit să ajungă pe vârful Postăvaru ca să admire panorama excepțională.

Turist: „Am stat două zile și mâine urmează să plecăm acasă!”

Reporter: Ați prins cele mai bune zile!

Turist: „Să știți că da!"

Îmbrăcați de stradă și cu pantofi sport în picioare, câțiva tineri au încercat să coboare de pe munte prin nămeți, fără să se gândească că se pot accidenta grav.

Mulți dintre temerarii de genul acesta și-au sfârșit sejurul pe targă. În numai 24 de ore, salvamontiștii din întreaga țară au avut 125 de intervenții - ceea ce reprezintă recordul sezonului. Cele mai multe accidente s-au petrecut în Poiana Brașov.

Nicolae Parate, salvamontist Poiana Brașov: „Au fost în special accidente pe pârtiile de schi. Fracturi, lovituri la coloană, au fost vreo două și cu pierdere de cunoștință. Mulți dintre schiori nu respectă regulile pe pârtii, se aventurează fără a cunoaște pârtiile, sau nu sunt pregătiți pentru pârtiile din masivul Postăvaru. Începătorii ar trebui să rămână pe pârtiile de la baza masivului."

La Bușteni, sania a fost astăzi la mare căutare. Un soare prietenos și zăpada te îmbiau parcă să dai tură după tură.

Închirierea unei sănii costă 15 lei.

-Mai greu la urcat, nu?
-Mai greu. Suntem mai mulți.
-Cum e?
-Ok, vreme bună, pârtia frumoasă, tot ce vrei, povesteau turiștii.

Schiorii au avut și ei parte de o zi perfectă. Mai mulți tineri din București au venit cu trenul dis-de- dimineață pe Valea Prahovei.

Schior: „Ne-am dat de vreo 7-8 ori, mai intenționăm să ne dăm de câteva ori până la 5 când o să se închidă..”

Reporter: Adică zi lumină pe pârtie?

Schior: „Da, da, și după ne întoarcem acasă în București că de mâine începe semestrul al doilea."

Evident, distracția de pe pârtie pentru mulți turiști s-a mutat apoi în trafic. Ca de obicei, între stațiuni s-a circulat în coloană.