Reacția Poliției Române după bătaia dintre romi, în Târgu Neamț. Filmul evenimentelor


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 06 Iulie 2018 18:05
Categorie: Stiri actuale

Poliția Română a venit cu o reacție după ce zeci de scandalagii s-au bătut joi seară pe stradă, în Târgu Neamț.

Reacția Poliției Române

”La data de 5 iulie a.c., în jurul orei 21.25, Poliția orașului Târgu Neamț a fost sesizată, prin S.N.U.A.U. 112, de către o femeie, despre faptul că, pe strada Radu Teoharie, din orașul Târgu Neamț, are loc un conflict între mai multe persoane, care se lovesc reciproc cu diferite corpuri contondente. Menționăm că numărul aproximativ al persoanelor participante nu a fost comunicat telefonic de către apelantă.

Ca reacție imediată, conform principului cel mai aproape de locul evenimentului intervine, la fața locului s-a deplasat un echipaj de ordine publică, format din doi polițiști, care a ajuns la locația indicată, în mai puțin de cinci minute de la sesizare.

Luând în calcul numărul mare de participanți și comportamentul violent al acestora, pentru aplanarea conflictului, s-a folosit armamentul din dotare de către unul dintre polițiștii ajunși la fața locului, care a executat, în plan vertical, cinci focuri de armă. Celălalt polițist a ținut permanent legătura cu dispeceratul unității, transmițând informații în timp real și solicitând sprijinul unor forțe suplimentare.

După aproximativ 5 minute de la sosirea primei patrule, la faţa locului a ajuns şi un echipaj din cadrul formaţiunii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Târgu Neamţ, format din doi polițiști, care se aflau în ţinută civilă.

Ulterior, după alte câteva minute, au mai intervenit doi polițiști rutieri, doi polițiști de investigații criminale, precum şi şeful formaţiunii de ordine publică, toți din cadrul Poliției orașului Târgu Neamț.

De asemenea, au fost alertate și două grupe din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț, care au plecat spre locul evenimentului de la o altă misiune, executată pe raza comunei Tazlău, precum și un echipaj din cadrul I.J.J. Neamț.

La acest eveniment, au acționat în total, în sistem integrat, 19 polițiști și 5 jandarmi, care au participat la aplanarea conflictului, separarea grupurilor şi implicit identificarea și conducerea la sediul Poliției orașului Târgu Neamț a persoanelor implicate.

Cercetările au fost coordonate, de la sediul poliției orășenești din Târgu Neamț, de adjunctul inspectoratului pe linie de ordine și siguranță publică.

În urma verificărilor, s-a stabilit că, între două familii a avut loc un conflict spontan, care a avut ca punct de plecare unele divergențe legate de paternitatea unui copil.

Totodată, s-a stabilit că, în urma celor întâmplate, pe lângă afectarea climatului de ordine și siguranță publică, au fost distruse geamurile unui spațiu comercial și a unei locuințe, precum și avarierea unui autoturism.

De la fața locului au fost preluate imagini, iar după vizualizarea acestora și audierea martorilor, au fost identificate şi depistate 10 persoane, care au fost conduse, pentru audieri, la sediul Poliției orașului Târgu Neamț. Pe numele acestora au fost emise ordonanțe de reținere, pe o perioadă de 24 ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburare a ordinii și liniștii publice și încăierare, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Neamț.

Ulterior, în urma activităților specifice, au mai fost identificate alte 42 de persoane care au fost prezente în zona de manifestare a situației conflictuale. Dintre acestea, s-a solicitat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Neamț extinderea urmăririi penale, in personam, pentru încă 15, 4 fiind deja depistate și audiate, urmând a fi luată împotriva acestora măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul săvârșirii acelorași infracțiuni și introducerea lor în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Neamț.

Precizăm că, până la acest moment, nu au fost depuse plângeri penale pentru comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe de către niciunul dintre participanți.

Cercetările continuă, pentru depistarea tuturor persoanelor implicate în acest conflict, stabilirea participaţiei şi, implicit, luarea măsurilor legale care se impun.

De asemenea, în această dimineață, la nivel local, s-a hotărât, ca pe raza orașului Târgu Neamț, să fie instituită zonă specială de ordine publică, pe o perioadă de 30 zile, stabilindu-se măsuri concrete de suplimentare a dispozitivului şi organizarea de acţiuni preventiv-reactive. După această perioadă, se va realiza o nouă evaluare a situației operative, iar în funcție de rezultatul acesteia se vor dispune măsuri în consecință.”

Motivul scandalului dintre romii din Târgu Neamţ

Zeci de scandalagii s-au bătut joi seară pe stradă, în Târgu Neamț, în timp ce un polițist curajos a încercat de unul singur să îi oprească. A tras câteva focuri de armă și a folosit și un aparat cu electroșocuri până când i-au venit colegii în ajutor.

În final, agenții au reușit să-i ia la secție pe câțiva turbulenți și spiritele s-au liniștit. Scandalagii s-au încăierat pe străzile oraşului Târgu Neamţ întocmai ca pe un câmp de luptă. Au luat de pe marginea drumului scânduri, ţevi de metal şi pari şi le-au aruncat unii într-alţii.

De la încăierare nu s-au dat înapoi nici femeile. În tot acest timp trecătorii se baricadau în scări de bloc sau magazine. Lupta nu s-a oprit la sosirea unui echipaj de poliţie.

Şi nici măcar atunci când un poliţist curajos a intrat în mijlocul acţiunii de unul singur - înarmat cu un pistol. I-a somat pe turbulenţi şi a tras câteva focuri de armă în aer, însă cele două tabere nu au reacţionat.

Agentul a folosit inclusiv un dispozitiv cu electroşocuri ca să-i sperie pe bătăuşi.

Spiritele par să se mai liniştească abia în momentul în care poliţiştii l-a luat în maşină pe unul dintre scandalagii. Ulterior au apărut şi trupele speciale şi jandarmii.

Luptele de stradă ar fi pornit de la faptul că doi indivizi se băteau pentru aceeaşi fată însărcinată.

Martor: "Cu pietroaie, cu bâte de fier, erau peste o sută."

Femeie: "Ei veneau să facă judecata ţigăneasca ca să rămână fata la acela care e însărcinată şi cei de la vale au venit că să nu facă judecata, s-o ia ca s-o vândă."

10 persoane au fost reţinute, dar anchetatorii vor să-i identifice pe toţi cei implicaţi şi să-i tragă la răspundere pentru tulburarea liniştii publice. În încăierare nimeni nu a fost rănit.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO
Decolteu
Instituția de stat în care angajatele nu mai au voie cu decolteu sau fuste scurte
Primarul din Cavnic, vizat de un dosar penal. Un localnic susține că a intrat peste el în casă
Trump a explicat de ce și-a anulat vizita în Danemarca. ''Nu aşa se vorbeşte cu SUA''
Bărbat rănit grav după ce s-a răsturnat cu tractorul și a rămas prins sub utilaj
Barierele care pot însemna diferența dintre viață și moarte. Salvatorii, fără soluții
Sauna și piscina, remediul sătenilor după o zi de muncă. ”Decât să sap, e mai ok”
jefuiti club
Turiști străini, jefuiți în Centrul Vechi după ce erau amețiți cu alcool și de animatoare
Bogdan Drăghici și-ar fi violat fiica de mai multe ori. În trecut, vorbea de ”tați abuzivi”
Momentul care l-a făcut pe Iohannis să izbunească în râs. Ce cadou i-a oferit lui Trump
Analiști, despre miza întâlnirii Iohannis - Trump: ”Suntem în plin război comercial”
Viață bună pe bani publici. Angajații CJ Argeș merg la ”cursuri” în stațiuni de lux și se amuză de situație
România nu va mai prelua migranți de pe nava Open Arms