“Nu ma intereseaza sa cumpar marca Steaua!” Iata reactia lui Gigi Becali dupa ce Ministerul Apararii a anuntat ca a evaluat brandul la peste 57 de milioane de euro.

Cat despre eventualele daune pe care Clubul Sportiv al Armatei ar intentiona sa i le ceara lui Becali pentru anii in care s-a folosit de numele Steaua, milionarul din Pipera se ofera sa le plateasca insutit. Cu o singura conditie, ca armata sa ii arate cat a castigat ea in ultimul an de cand detine marca respectiva.

Gheorghe Becali: "Pentru ce au facut-o? Ca sa ce? Sa mearga mai departe cu rautate impotriva mea? Pe mine la ora asta nu ma afecteaza. Cat face? 57 de milioane, bine ma, 5 miliarde poate sa faca, eu nu vreau sa cumpar brandul Steaua."

Nemultumit de evaluarea ceruta de comisia MApN, Gigi Becali nu crede ca cifra ar fi corecta.

Gigi Becali: “Asa au facut evaluarea: cati bani ar incasa echipa de fotbal Steaua, cati suporteri ar veni si asa. Pai voi nu aveti voie sa faceti fotbal ca nu va lasa Europa ca sunteti club de armata departamental. Deci voi nu puneti la calcul cat castiga din fotbal brandul Steaua, dar puneti la calcul si cheltuilelile, cati bani ii dau la fotbalist ca sa iau bani pe biletul lui. Pai nu vezi, asta e Romania.”

Si totusi cum s-a ajuns la aceasta suma? Ministerul apararii nu a putut lamuri conditiile evaluarii.

Am incercat sa contactam evaluatorul a carui adresa afisata pe siteul firmei figureaza pe Strada Republicii, in satul Rosu. Insa nici vorba de aceasta strada. Am gasit-o in localitatea Dragomiresti Vale si ar figura la aceasta adresa.

"Nu a fost mama niciodata aici." spune un batran.

Dincolo de misterele legate de evaluatorul platit cu 75 de mii de euro de catre Ministerul Apararii, ramane suma, uriasa in aparenta pentru Romania. Expertii in evaluarea brandurilor spun insa ca piata fotbalului este scumpa.

Valoarea unui brand se stabileste in functie de notorietate, pe care Steaua o are, de favorabilitate, iar echipa are cel mai mare numar de fani din Romania si reputatie.

Catalin Rusu, consultant de brand: "Cel mai valoros club din lume este Manchester United. Este calculata valoarea brandului la 1 miliard 200 de milioane de euro. Pe locul doi, Real Madrid si daca ne uitam in top 10-12, toate sunt cam peste 500 de milioane de euro. Daca ne uitam ca Steaua este castigatioare in ‘86, Super Cupa Europei, prezenta in Champions, cred ca o suma de 10 ori mai mica pare plauzibila suma asta."

Mai mult, Ministerul Apararii vrea despagubiri de la Ggigi Becali pentru ca a folosit brandul Steaua timp de 10 ani, in mod ilegal. Suma nu a fost inca stabilita.

Gigi Becali: "Eu ti-am adus beneficii ca ti-am tinut brandul Steaua sus si tu ai vandut produse. Eu nu am vandut."

Verdictul in acest scandal il va da o instanta de judecata.