Razie printre taximetrişti. Descoperirea făcută de poliție în mașinile a doi șoferi

×
Codul embed a fost copiat

Razie vineri seară printre taximetriştii bucureşteni. Poliţiştii de la Rutieră au depistat doi şoferi care aveau în maşină un dispozitiv menit să mărească preţul cursei.

Poliţist: "Şoferul având montat la volan sub husă, acţiona asupra componentelor aparatului de taxat majorând astfel preţul transportului. Dispozitivul acţionează prin apăsare. Fie că-l găsim la volan, fie că-l găsim sub preş, prin acţionarea cu piciorul, dând impuls aparatului de taxat."

Unul dintre şoferi, în vârstă de 46 de ani, care avea numere de Ilfov s-a ales cu o amendă de 2.500 de lei şi cu dispozitivul confiscat.

Razia, organizată în decursul întregii săptămâni, a avut ca scop eliminarea pirateriei, verificarea legalităţii documentelor şi verificarea stării tehnice a maşinilor.

Brigada Rutieră: 110 taximetre verificate vineri noapte; au fost date peste 50 de ameni în valoare de 13.650 de lei

În noaptea de 28/29 septembrie, polițiștii Brigăzii Rutiere au organizat o acțiune pentru verificarea legalității efectuării transportului public de persoane în regim taxi. Astfel, s-a urmărit eliminarea activităților ilicite în domeniul taximetriei, verificarea deținerii documentelor de transport de persoane în regim taxi, verificarea stării tehnice, impunerea respectării normelor legale care reglementează activitatea de taximetrie.

Au fost verificate peste 110 de autoturisme, au fost reținute 8 certificate de înmatriculare și au fost aplicate 51 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 13.650 de lei, pentru abateri de la normele legale care reglementează circulaţia pe drumurile publice şi activitatea de taximetrie.

Dintre acestea, 3 sancțiuni au fost aplicate pentru conducătorii auto care nu dețineau autorizaţie taxi valabilă, dispunându-se măsura complementară a suspendării dreptului de utilizare a autoturismului pentru o perioadă de 6 luni, prin reținerea certificatului și plăcuțelor de înmatriculare.

De asemenea, au fost depistați 2 conducători auto, care efectuau transport public de persoane în regim taxi, contra cost, având montat dispozitiv contrafăcut prin intermediul căruia acționau asupra componentelor aparatului de taxi, majorând astfel prețul transportului.

Totodată, în 10 cazuri au fost aplicate sancțiuni pentru conducătorii auto care nu au avut afișat la interior lista de tarife/ecusonul, iar în 12 cazuri conducătorii de taxi au fost sancționați pentru lipsa documentelor pe care trebuie să le dețină la bordul autovehiculului.

Exemple:

1. Un bărbat în vârstă de 31 de ani a fost depistat efectuând transport public de persoane în regim de taxi, contra cost, în mod repetat, fără a deține autorizație taxi eliberată de autoritatea de autorizare. Împotriva acestuia s-a dispus sancționarea cu amendă în cuantum de 1000 lei, iar ca măsură complementară suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului pentru o perioadă de 6 luni, prin reținerea certificatului și plăcuțelor de înmatriculare.

2. Un bărbat în vârstă de 46 de ani a fost depistat efectuând transport public de persoane în regim de taxi, contra cost, având montat dispozitiv contrafăcut prin intermediul căruia acționa asupra componentelor aparatului de taxi, majorând astfel prețul transportului. De asemenea, nu a eliberat bon fiscal la finalul cursei și nu a avut afișat în interior la loc vizibil ecusonul cu fotografia și numele. Acesta a fost sancționat cu amendă în cuantum de 2500 lei.

Recomandăm persoanelor care utilizează serviciile de transport în regim taxi să solicite bonul fiscal la finalul cursei și să nu încurajeze activitățile ilicite în domeniu. Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță rutieră în Municipiul București și pentru descurajarea transportului ilegal de persoane.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Citește și...
Horoscop 25 septembrie 2022, cu Neti Sandu. „Bani picați din cer” pentru o zodie
Horoscop 25 septembrie 2022, cu Neti Sandu. „Bani picați din cer” pentru o zodie

Horoscop 25 septembrie 2022, prezentat de Neti Sandu la Știrile ProTV. O zi cu bucurii. Un gest, o vorbă bună, un cadou, sunt lucruri simple pe care le putem face ca să ne demonstrăm dragostea, recunoştinţa faţă de ceilalţi. 

Doi tineri ucraineni s-au rătăciţi în munţii Maramureşului. Mama lor a cerut ajutorul Crucii Roşii
Doi tineri ucraineni s-au rătăciţi în munţii Maramureşului. Mama lor a cerut ajutorul Crucii Roşii

O femeie din Ucraina a solicitat sprijinul Crucii Roşii spunând că cei doi copii ai săi s-au rătăcit în munții Maramureșului.  

Litoralul românesc este încă plin de turiști. Este perioada în care peștele din Marea Neagră este extrem de gustos
Litoralul românesc este încă plin de turiști. Este perioada în care peștele din Marea Neagră este extrem de gustos

Deși suntem aproape de finalul lunii septembrie, iar temperaturile nu sunt foarte ridicate, litoralul rămâne un miraj.    

Recomandări
Zece ani de închisoare pentru dezertorii armatei ruse. Vladimir Putin a promulgat legea
Zece ani de închisoare pentru dezertorii armatei ruse. Vladimir Putin a promulgat legea

Militarii care dezertează din armata rusă pot face până la 10 ani de închisoare, potrivit noilor texte de lege promulgate de președintele Vladimir Putin.

MAE român a anulat vizele mai multor cetățeni ruși. Care este motivul
MAE român a anulat vizele mai multor cetățeni ruși. Care este motivul

Ministerul român al Afacerilor Externe a anunțat că Ambasada României de la Moscova a revocat vizele a 14 cetățeni ruși care urmau să vină, luni, la București, la Conferința Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor.  

Gheorghe Dincă ar putea ieși din închisoare mai devreme. După cât timp poate fi liber
Gheorghe Dincă ar putea ieși din închisoare mai devreme. După cât timp poate fi liber

Gheorghe Dincă, autorul crimelor din Caracal și cel care a înspăimântat România, a fost condamnat, în primă instanță, la 30 de ani de închisoare.