Razie printre taximetrişti. Descoperirea făcută de poliție în mașinile a doi șoferi

Ultimul update: Sambata 29 Septembrie 2018 19:45
Data publicarii: Sambata 29 Septembrie 2018 07:24
Categorie: Actualitate

Razie vineri seară printre taximetriştii bucureşteni. Poliţiştii de la Rutieră au depistat doi şoferi care aveau în maşină un dispozitiv menit să mărească preţul cursei.

Poliţist: "Şoferul având montat la volan sub husă, acţiona asupra componentelor aparatului de taxat majorând astfel preţul transportului. Dispozitivul acţionează prin apăsare. Fie că-l găsim la volan, fie că-l găsim sub preş, prin acţionarea cu piciorul, dând impuls aparatului de taxat."

Unul dintre şoferi, în vârstă de 46 de ani, care avea numere de Ilfov s-a ales cu o amendă de 2.500 de lei şi cu dispozitivul confiscat.

Razia, organizată în decursul întregii săptămâni, a avut ca scop eliminarea pirateriei, verificarea legalităţii documentelor şi verificarea stării tehnice a maşinilor.

Brigada Rutieră: 110 taximetre verificate vineri noapte; au fost date peste 50 de ameni în valoare de 13.650 de lei

În noaptea de 28/29 septembrie, polițiștii Brigăzii Rutiere au organizat o acțiune pentru verificarea legalității efectuării transportului public de persoane în regim taxi. Astfel, s-a urmărit eliminarea activităților ilicite în domeniul taximetriei, verificarea deținerii documentelor de transport de persoane în regim taxi, verificarea stării tehnice, impunerea respectării normelor legale care reglementează activitatea de taximetrie.

Au fost verificate peste 110 de autoturisme, au fost reținute 8 certificate de înmatriculare și au fost aplicate 51 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 13.650 de lei, pentru abateri de la normele legale care reglementează circulaţia pe drumurile publice şi activitatea de taximetrie.

Dintre acestea, 3 sancțiuni au fost aplicate pentru conducătorii auto care nu dețineau autorizaţie taxi valabilă, dispunându-se măsura complementară a suspendării dreptului de utilizare a autoturismului pentru o perioadă de 6 luni, prin reținerea certificatului și plăcuțelor de înmatriculare.

De asemenea, au fost depistați 2 conducători auto, care efectuau transport public de persoane în regim taxi, contra cost, având montat dispozitiv contrafăcut prin intermediul căruia acționau asupra componentelor aparatului de taxi, majorând astfel prețul transportului.

Totodată, în 10 cazuri au fost aplicate sancțiuni pentru conducătorii auto care nu au avut afișat la interior lista de tarife/ecusonul, iar în 12 cazuri conducătorii de taxi au fost sancționați pentru lipsa documentelor pe care trebuie să le dețină la bordul autovehiculului.

Exemple:

1. Un bărbat în vârstă de 31 de ani a fost depistat efectuând transport public de persoane în regim de taxi, contra cost, în mod repetat, fără a deține autorizație taxi eliberată de autoritatea de autorizare. Împotriva acestuia s-a dispus sancționarea cu amendă în cuantum de 1000 lei, iar ca măsură complementară suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului pentru o perioadă de 6 luni, prin reținerea certificatului și plăcuțelor de înmatriculare.

2. Un bărbat în vârstă de 46 de ani a fost depistat efectuând transport public de persoane în regim de taxi, contra cost, având montat dispozitiv contrafăcut prin intermediul căruia acționa asupra componentelor aparatului de taxi, majorând astfel prețul transportului. De asemenea, nu a eliberat bon fiscal la finalul cursei și nu a avut afișat în interior la loc vizibil ecusonul cu fotografia și numele. Acesta a fost sancționat cu amendă în cuantum de 2500 lei.

Recomandăm persoanelor care utilizează serviciile de transport în regim taxi să solicite bonul fiscal la finalul cursei și să nu încurajeze activitățile ilicite în domeniu. Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță rutieră în Municipiul București și pentru descurajarea transportului ilegal de persoane.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

VIDEO PROTVPLUS.RO
spital lugoj
Apelul disperat al unui medic din Craiova către parlamentari: ”Mor medici în gardă”
Imaginile dureroase postate pe Facebook de o victimă a incendiului de la Colectiv. ”Poate fi destul de dur”
Gabriela Firea caută, la Tokyo, soluții pentru traficul aglomerat din Capitală
Dator vândut la stat, din cauza unei erori administrative. A primit amenzi de zeci de mii de lei
Importul de carne, conserve şi preparate din carne crește constant în România
Fauna din Marea Neagră, tot mai săracă. Semnalul de alarmă tras de cercetători
incendiu furaje
Incendiu periculos într-o localitate din Cluj, în apropierea caselor oamenilor
Apariţie revoltătoare lângă Sfinx, în Bucegi. Un şofer a urcat cu maşina până la monumentul protejat
Alarmă într-o școală din Caraș Severin, unde un elev a venit cu o grenadă la ore. Primele măsuri
Cărucior cu un bebeluș, împins din mașină. Mamă: ”A fost un pic de amuzament”
Gafa diplomatică comisă de Carmen Dan. Cu cine l-a confundat pe Matteo Salvini. FOTO
Iohannis: E neobişnuit ca PE să voteze o rezoluţie despre România înainte de preluarea președinției