Răsturnare de situație în cazul lui Ionuț Gologan, condamnat la moarte în Malaysia

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Ionut Alexandru Gologan, roman condamnat lamoarte in Malaezia

Guvernul malaysian a decis să abolească pedeapsa capitală, a anunţat joi ministrul malaysian al comunicaţiilor, Gobind Singh Deo, o reformă salutată imediat de organizaţiile din domeniul apărării drepturilor omului, informează AFP.

 

'Guvernul este de acord cu abolirea pedepsei cu moartea', a declarat acesta pentru France Presse. 'Sper că legea va fi modificată în curând', a adăugat el.

Pedeapsa capitală, prin spânzurare, este în prezent prevăzută de legislaţia malaysiană pentru o serie întreagă de crime, de la omucidere la răpire, de la posesia armelor de foc la traficul de droguri.

Guvernul a optat pentru abolire pe fondul opoziţiei în creştere din partea malaysienilor faţă de pedeapsa cu moartea.

'Pedeapsa cu moartea este o barbarie şi o cruzime inimaginabilă', a declarat într-un comunicat N.Surendran, de la 'Avocaţi pentru libertate', o organizaţie locală pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţii. El a apreciat că, după abolirea pedepsei cu moartea, Malaysia va avea autoritatea morală de a se lupta pentru persoanele condamnate la moarte în străinătate.

În Malaysia, tânărul român Ionuț Alexandru Gologan a fost condamnat definitiv la pedeapsa cu moartea pentru trafic de droguri, în ianuarie 2016.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO