Jandarmii care ar fi intrat in conflict cu unionistii, la mitingul de sambata, cercetati de MAI. "Cercetam imaginile"

24-10-2016 14:01

Ministerul de Interne ii cerceteaza pe jandarmii care au intrat in conflict, sambata, cu participantii la mitingul Platformei Unioniste "Actiunea 2012".

Protestatarii s-au plans ca au fost bruscati si batuti de autoritati care i-au imobilizat pentru ca ar fi incercat sa rupa cordonul de securitate. Conflictul a luat amploare pentru ca nu a fost respectat traseul aprobat.

Ministrul de Interne vrea sa afle daca Jandarmeria a actionat corect in timpul incidentelor petrecute la mitingul de sambata, din Capitala.

Dragos Tudorache, ministru de Interne: "Dispozitivul a fost defensiv: pentru blocarea accesului manifestantilor pe alte trasee s-a incercat medierea, dialogul, insa intentia lor clara era sa ajunga in Piata Universitatii."

Cand cativa manifestanti au incercat sa rupa cordonul jandarmilor si sa devieze coloana catre universitate, atunci militarii au intervenit in forta, acuza tinerii.

"Ne-au lovit cu bocancii in glezna, pe coleg l-au trantit jos si i-au rupt hainele de pe el. Noi anuntasem inca de cand am plecat sa vrem sa ne intoarcem in Piata Universitatii", spune un protestatar.

In legatura cu acuzatiile de violenta, ministrul de Interne nu a tras, cel putin deocamdata, o concluzie.

Dragos Tudorache"Nu s-au folosit echipamente agresive, bastoane, gaze lacrimogene, nici catuse. A fost o imobilizare fizica, vom cerceta. In imagini apare unul dintre manifestanti intins pe jos, cu hainele rupte, urmeaza sa vedem."

Sustinatorii unirii cu Basarabia au ajuns in cele din urma in Piata Universitatii unde au instalat mai multe corturi si au ramas acolo peste noapte. Cei patru tineri care au fost amendati cu cate 3.000 de lei au in plan sa conteste masura, iar daca vor castiga, spun ca vor depune plangere penala si impotriva jandarmilor.


VIDEO PROTVPLUS.RO