Ramasi sub cerul liber pentru a doua oara in ultimii doi ani. Drama prin care trece o familie cu 16 copii din Baia Mare

Ultima actualizare: 29-02-2016 02:34

Un mare necaz s-a abatut, din nou, asupra unei familii cu 16 copii din Baia Mare. Este pentru a doua oara, in doi ani, cand un incendiu le cuprinde locuinta si mistuie totul in jur.

Oamenii au reusit sa iasa teferi din casa, insa - din bunuri - n-au mai putut sa salveze mai nimic. Proprietarii banuiesc ca incendiul ar fi fost pus intentionat.

16 copii si 2 adulti erau in casa in momentul focul a cuprins locuinta. Vecinii au dat alarma si au sarit sa-i salveze pe copii. Din fericire, nimeni n-a fost ranit.

Localnic: "Au fost flacari aici la un depozit de deseuri. Au avut niste baloti de paie, au luat foc..."

Cele doua camere ale locuintei au fost inghitite rapid de flacari. Proprietarii sustin ca incendiul a fost pus intentionat.

Proprietara casei: "Asta-i mana de om. Ne-a dat cineva foc prin spate. S-au laudat niste copii ca ne-au dat foc. Unde sa dormim... Afara, ca n-am pe nimeni."

Pana la sosirea pompierilor, vecinii au incercat sa stinga focul, dar flacarile au fost prea mari.

Localnic: "Am stins cat am putut cu furtunul. Am incercat sa scoatem tot ce-a fost posibil din casa. Am incercat sa stingem, am sarit venicii - toti..."

Reprezentant ISU Baia Mare: "Am intervenit cu doua autospeciale cu apa si spuma si cu un echipaj de prim ajutor si am reusit sa lichidam incendiul."

Pompierii spun ca din primele cercetari flacarile au pornit din spatele casei, acolo unde familia avea depozitate mai multe haine si baloti de fan. Imediat, focul s-a raspandit si a curprins intreaga locuinta, iar vecinii i-au ajutat pe cei 16 copii, printre care si un bebelus de numai 3 luni, sa iasa din casa.

Acum doi ani, aceeasi familie a ramas, la fel, sub cerul liber, dupa ce un incendiu le-a mistuit casa. Si atunci, oamenii au avut banuieli ca cineva le-a dat foc intentionat, insa pomierii n-au reusit sa stabileasca exact cauza.

Proprietara: "A ars tot, tot, tot... N-a ramas absolut nimic, numai peretii. Si acum ce pot sa aleg, ca nu pot sa aleg absolut nimic..."

O asociatie le-a intins atunci o mana de ajutor si le-a construit o noua casa. Ei isi pun si de aceasta data speranta in oamenii cu suflet mare. Familia traieste doar din alocatia copiilor si din venitul a doi dintre fratii mai mari.

O ancheta mai ampla va fi desfasurata la fata locului, pentru a se stabili daca temerile proprietarilor se adeveresc.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO