Radu Mazare s-a dus la frizer dupa ce a fost acuzat ca poarta tunsoare nazista. "Mustata era iluzie optica"

Ultima actualizare: 24-11-2014 07:02

Radu Mazare s-a tuns dupa ce a fost acuzat de Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului - MCA Romania ca tunsoarea si mustata cu care a aparut in public in aceasta saptamana ar copia look-ul lui Adolf Hitler.

De altfel, organizatia non-guvernamentala a depus o sesizare la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, sustinand ca e vorba de o sfidare deliberata si a amintit de un episod mai vechi in care primarul Constantei a aparut in public in uniforma nazista.

Dorind sa evite orice fel de discutie, vineri, Radu Mazare l-a vizitat pe Gelu, frizerul sau. Acesta s-a aratat surprins tot scandalul pornit de la frizura pe care i-a facut-o edilului din Constanta.

"Tunsoarea domnului Mazare este clasica, nu e nimic special la ea. Nu inteleg de ce a fost acuzat de antisemitism, in conditiile in care este purtata de toti tinerii din ziua de astazi. Am facut ceva modern, care sa ii dea o infatisare mai frumoasa. Ii incadreaza bine fata", a spus frizerul Gelu.

Inainte de a se urca pe scaunul de tuns Radu Mazare a spus: "Eu am facut o greseala acum cativa ani, cand am aparut in uniforma de Wermacht, pentru care mi-am cerut iertare. Asta pe de o parte. Pe de alta parte, sunt acuzat ca am aparat interesele companiilor israeliene, care au facut in Constanta drumuri, spitale, mall-uri si asa mai departe. La un moment dat nici nu mai stii cum trebuie sa mai traiesti".

Radu Mazare spune ca nu a fost nicio intentie in ceea ce a facut si ca, de fapt, frizura lui ar fi o... mostenire de familie. Si a adus "dovada" - o fotografie din 1930, in care bunicul lui, "tataia Petre", purta aceeasi frizura.

"O sa schimb freza, ca nu mai vreau... nimic", a mai spus Mazare.

Radu Mazare spune ca, de fapt, nu a avut mustata, fiind vorba de o iluzie optica data de umbre.

Joi, intr-un comunicat, Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului: "MCA Romania considera gestul primarului Radu Mazare, cel de a se prezenta public si in fata judecatorilor cu o infatisare (tunsoare, mustata) care o copiaza pe cea a lui Adolf Hiltler ca fiind scandalos si provocator. La numai doua zile dupa ce un cetatean roman, etnic german, a devenit Presedintele Romaniei, primarul Radu Mazare a aparut public cu o tunsoare de tip Adolf Hitler. Este o dovada, credem noi, de sfidare deliberata care sustine atat solicitarile noastre repetate cu privire la promulgarea Legii 107/2006, in ultima ei forma modificata cat si avertizarile noastre repetate cu privire la tolerarea unor astfel de aparitii publice a unor functionari publici care sunt retribuiti inclusiv din taxele si impozitele platite de toti cetatenii romani, indiferent de apartenenta lor etnica, religioasa etc."

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO