Radu Mazare ramane in "Beciul Domnesc" inca 30 de zile. Instanta Suprema a prelungit mandatul in dosarul mitei de 9 mil. euro

×
Codul embed a fost copiat

In zadar a sperat Radu Mazare sa paraseasca "Beciul Domnesc", asa cum a numit el Arestul Politiei Capitalei.

Magistratii Instantei Supreme au decis joi sa-i prelungeasca sederea cu inca 30 de zile in dosarul in care este acuzat ca a luat mita 9 milioane de euro.

Arestat din aprilie, fostul primar al orasului Constanta este suspectat ca a primit banii de la 3 firme pe care le-ar fi ajutat sa obtina autorizatii de constructii sau sa castige licitatii pentru contracte de salubritate platite din bani publici.

Initial, cele doua judecatoare care au avut de solutionat dosarul lui Mazare au dat decizii contrare. Una a fost pentru mentinerea lui Mazare in arest preventiv, cealalta a decis ca acesta sa fie eliberat si plasat in arest la domiciliu. Pentru solutionarea acestui caz, in completul de judecata a intrat un al treilea magistrat, iar acesta din urma a votat pentru mentinerea fostului edil in arest preventiv.

Aceeasi decizie a fost luata si in cazul omului de afaceri Sorin Strutinsky.

Citește și
Radu Mazare, cover - AGERPRES
Radu Mazare si-a dat DEMISIA din functia de primar al Constantei. Mesajul de adio: "Imi cer iertare in fata tuturor"

Radu Mazare se afla in arest preventiv din 2 aprilie.

Potrivit DNA, in perioada 2006 - 2009, Radu Mazare, beneficiind de ajutorul omului de afaceri Sorin Strutinsky, a solicitat si primit circa 2 milioane de euro de la reprezentantii a doua societati comerciale, in scopul facilitarii emiterii documentatiilor de urbanism necesare dezvoltarii unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intentionau sa le deschida in Constanta.

"Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive incheiate de reprezentantii societatii respective cu o firma controlata de Mazare atat direct, cat si prin intermediul celuilalt inculpat. in perioada 2008 - 2014, Mazare, cu ajutorul lui Strutinsky, a primit de la o societate comerciala peste 7 milioane de euro pentru ca a asigurat acesteia castigarea unei licitatii organizate de Primaria Constanta pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a orasului. in acelasi timp, intre firma respectiva si institutia publica condusa de Mazare a fost incheiat un contract avand ca obiect delegarea serviciului de salubrizare pentru o perioada de 25 de ani, cu un cost total estimat de 1.194.056.850 lei - circa 335 milioane de euro", preciza DNA.

Potrivit sursei citate, in perioada noiembrie 2006 - 2013, edilul Constantei a participat la incheierea a 12 contracte intre primarie si societatea controlata de el si de celalalt inculpat, in valoare totala de peste 6 milioane lei.

"In perioada noiembrie 2008 - 2012, Mazare a semnat 13 contracte, acorduri-cadru si contracte subsecvente incheiate intre primarie si o societate la care era asociat Strutinsky, in valoare totala de peste 23 milioane lei. Aceste contracte au vizat achizitia unor servicii artistice desfasurate cu diverse ocazii, organizarea unor spectacole artistice, serviciul de paza a bunurilor publice si private apartinand municipiului Constanta, serviciul de protectie a functionarilor Primariei Municipiului Constanta aflati in exercitiul functiunii in perioada 15 februarie 2009 - 15 februarie 2012, etc", arata DNA.

Procurorii au constatat ca, in ambele cazuri, au fost obtinute foloase atat pentru sine, prin societatea pe care o controla si cu care Radu Mazare s-a aflat in raporturi comerciale in ultimii 5 ani, inainte de comiterea faptei, cat si pentru Sorin Strutinsky.

Citește și...
Radu Mazare a demisionat din Partidul Social Democrat. Fostul primar ramane in arest preventiv
Radu Mazare a demisionat din Partidul Social Democrat. Fostul primar ramane in arest preventiv

Radu Mazare a demisionat din PSD, au declarat reprezentanti ai organizatiei judetene ai acestei formatiuni politice. Tot miercuri, ICCJ a decis definitiv ca acesta sa ramana in arest preventiv.

Radu Mazare si-a dat DEMISIA din functia de primar al Constantei. Mesajul de adio:
Radu Mazare si-a dat DEMISIA din functia de primar al Constantei. Mesajul de adio: "Imi cer iertare in fata tuturor"

Radu Mazare si-a dat demisia din functia de primar al municipiului Constanta.

Radu Mazare s-ar putea casatori, daca va scapa din arest. Iubita fostului primar:
Radu Mazare s-ar putea casatori, daca va scapa din arest. Iubita fostului primar: "I-as pregati orice, numai sa vina acasa"

Sunt sanse mari ca Radu Mazare sa nu mai fie liber nici atunci cand va scapa din arestul politiei.

Recomandări
Capitala, pregătită pentru Ministeriala Alianţei Nord-Atlantice. Aurescu: „Toţi ochii vor fi aţintiţi spre Bucureşti”
Capitala, pregătită pentru Ministeriala Alianţei Nord-Atlantice. Aurescu: „Toţi ochii vor fi aţintiţi spre Bucureşti”

Capitala României găzduieşte, în această săptămână, Reuniunea miniştrilor Afacerilor Externe din ţările membre ale Alianţei Nord-Atlantice.

Cât de proaspăt este, de fapt, peștele din magazine. „Dați pisicii asemenea carne să vedeţi că nu se aproprie”
Cât de proaspăt este, de fapt, peștele din magazine. „Dați pisicii asemenea carne să vedeţi că nu se aproprie”

Duminică este dezlegare la pește pentru creştinii care ţin postul Crăciunului. Iar comercianţii s-au bucurat că au vândut mai mult decât de obicei. Numai că uneori marfa proaspătă, nu este deloc proaspătă, iar cea congelată este... decongelată.

Protestele violente continuă în China. Manifestări fără precedent împotriva regimului președintelui Xi Jinping
Protestele violente continuă în China. Manifestări fără precedent împotriva regimului președintelui Xi Jinping

În China, furia acumulată de nesfârșitele lockdown-uri din cauza pandemiei de Covid-19, s-a canalizat în proteste cu scandări împotriva regimului.