Proteste din cauza prețurilor mari la carburanți. Șoferii au blocat benzinăriile și au alimentat de 50 de bani

Ultima actualizare: 14-06-2022 12:20
Benzinarie
ziarulincomod.ro

Mai mulți șoferi din Târgu Jiu, Botoșani și Ploiești au blocat benzinăriile în semn de protest față de prețurile tot mai mari la benzină și motorină.

În Târgu Jiu, șoferii au alimentat cu sume între 50 de bani și un lei, iar apoi s-au așezat iarăși la coadă, îngreunând activitatea unei benzinării.

„Am băgat de 46 de bani, câțiva mililitri de benzină. Și mă mai pun o dată la coadă. O să mai facem așa până mai scad prețurile. Nu e posibil așa ceva. Prețurile sunt tot mai mari și ne-am săturat,” a spus un tânăr, potrivit Pandurul.

 

Modalitățile inedite găsite de șoferii din Târgu Jiu de a trage de timp la pompă

„Eu am băgat de doi lei. E a patra oară când m-am pus la coadă,” a spus un alt șofer.

Un alt tânăr a venit să alimenteze cu două pușculițe pline cu monede.

„Am avut două pușculițe pline. Am avut 150 de lei. Am stat o jumătate de oră să-i numărăm. Mi-au spus doamnele de aici că nu mă mai primesc data viitoare,” a spus acesta.

Șoferii și-au spălat și parbrizul pentru a trage de timp la benzinăria unde un litru de benzină costă în momentul de față 8,69 lei, iar motorina 9,24 lei.

Ce au făcut șoferii din Botoșani în semn de protest față de prețurile carburanților

În Botoșani, șoferii au alimentat cu cantități între 49 și câteva sute de mililitri și au apelat și ei la spălarea parbrizului pentru a bloca activitatea la pompe cât mai mult timp.

Un angajat al benzinăriei a sunat la 112 pentru a reclama faptul că clienții stăteau mult timp la pompă, potrivit IPJ Botoșani, citat de Monitorul de Botoșani.

Însă, după ce polițiștii au ajuns la fața locului, nu au înregistrat niciun incident, deoarece nu există un timp de alimentare sau o cantitate minimă prevăzută.

Și în Ploiești mașinile au blocat o benzinărie din cauza prețurilor la benzină și motorină

Și în Ploiești șoferii nemulțumiți au blocat o benzinărie, mai multe fotografii apărând pe rețelele de socializare, potrivit ziarului Incomod.

Prețurile carburanților au crescut doar săptămâna trecută de cinci-șase ori și vorbim de un plus de aproximativ 20 de bani. Scumpirile vin pe fondul evoluției barilului de petrol, mai ales după noile sancțiuni impuse Rusiei de Uniunea Europeană.

Litrul de benzină standard costă acum în jur de 8,6 lei lei, dacă vorbim de cele mai ieftine sortimente, iar motorina a sărit mult de 9 lei. În jur de 9 lei şi 15 bani, chiar 9 lei şi 20 de bani la unele benzinării.

CITEȘTE ȘI: Călătorii vor putea plăti cu cardul în toate mijloacele de transport în comun din București. Când va avea loc schimbarea

Unul dintre cei mai mari consumatori de energie din casă. Câtă electricitate consumă

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO