Zeci de mii de români au protestat în mai multe orașe din țară. VIDEO

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 10 August 2018 19:36
Categorie: Stiri actuale
Protest 10 august, Piata Victoriei

Zeci de mii de persoane au participat la proteste, vineri seara, în mai multe orașe din țară, precum Sibiu, Timișoara, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Iași și Bistrița.

Peste 8.000 de persoane s-au adunat la protestul antiguvernamental din municipiul Sibiu.

*Peste 8.000 de protestatari din tot judeţul şi veniţi din străinătate participă vineri seara, la mitingul de solidariate cu acţiunea de protest iniţiată din diaspora, parcurgând un traseu de câţiva kilometri pe jos prin centrul şi cartierele municipiului Sibiu. 

Coloana de manifestanţi a pornit din Piaţa Unirii din centrul municipiului reşedinţă şi a continuat să mărşăluiască pe principalele bulevarde. Protestarii anti-PSD cer demisia Guvernului şi alegeri anticipate. Majoritatea celor prezenţi poartă steaguri şi au vuvuzele. 

Până la această oră nu au fost înregistrate incidente la mitingul din Sibiu. 

Acest protest a fost autorizat de Primărie. Mitinguri similare au fost autorizate şi sâmbătă şi duminică la Sibiu, conform Agerpres.

În Cluj-Napoca, aproximativ 10.000 de oameni au participat la protestul antiguvernamental, ei mărşăluind pe bulevardele din centrul oraşului, pe care circulaţia automobilelor a fost blocată. Marşul a durat aproximativ două ore, după care oamenii au revenit în Piaţa Unirii, unde au umplut în întregime zona pietonală. Când au ajuns în cartierul Mărăşti, oamenii s-au aşezat pe jos şi au cerut demisia guvernului. Şi în faţa Prefecturii coloana de manifestanţi s-a oprit circa 15 minute, timp în care oamenii au scandat mesaje anti-PSD.

Manifestanţii de la Iaşi - al căror număr a crescut la 9.000 - au plecat în marş din Piaţa Unirii, în jurul orei 20.30, pe Pietonalul Ştefan cel Mare.

În faţa sediului PSD Iaşi, coloana s-a oprit, iar protestatarii au scandat lozinci împotriva partidului de guvernământ.

La acţiune au fost prezenţi şi români din Diaspora, reveniţi la Iaşi în vacanţă, aceştia susţinând că n-au putut ajunge la protestul din Bucureşti.

La Iaşi, protestatarii au cerut demisia Guvernului şi organizarea de alegeri anticipate.

Iniţial, peste o mie de manifestanţi se adunaseră în Piaţa Unirii, începând cu ora 18.30, după ce s-au mobilizat pe reţelele de socializare. Cei prezenţi scandau "Demisia", "Bucureşti, nu uita, Iaşiul e de partea ta" şi "PSD, ciuma roşie". Oamenii aveau vuvuzele şi fluiere şi steaguri tricolore, dar şi ale Uniunii Europene şi ale Statelor Unite ale Americii.

La Timişoara, peste 3.000 de oameni care au venit la protest au plecat în marş pe bulevardele din centrul istoric al oraşului.

Câteva mii de persoane au participat, la momentul de vârf al serii, la protestul antiguvernamental din centrul Braşovului. Manifestaţia a început încă de la ora 18,00, iar după ora 21,00 numărul protestarilor a depăşit circa 3.000 de persoane, care au plecat din Piaţa Sfatului spre zona Gării, parcurgând mai multe străzi din centrul oraşului.

Aproape 3.500 de protestatari care au stat aproape două ore, în Piaţa Revoluţiei din municipiul Baia Mare, vineri seara au pornit în marş, traversând zona centrală pentru a face un tur al oraşului în marş. La marş participă tineri, familii cu copii, persoane adulte, dar şi vârstnici. În faţa protestatarilor s-a aflat un cetăţean cu o roabă acoperită de drapelul tricolor, roabă în care au fost aşezate găleţi din plastic şi cătuşe simbolice din carton.

Participanţii au purtat drapele tricolore, pancarte cu lozinci anti-PSD şi antiguvernamentale. Aceştia s-au oprit timp de câteva minute în semn simbolic în faţa sediului PSD Maramureş, scandând lozinci împotriva partidului de guvernământ.

La marş au participat şi numeroşi localnici din Baia Mare care lucrează în străinătate şi se află în vacanţă. Marşul este însoţit de jandarmii IJJ Maramureş şi maşini ale Poliţiei Rutiere.

Peste 1.000 de protestatari, care s-au strâns vineri seară pe platoul din faţa Prefecturii Constanţa, au plecat într-un marş de protest pe principalele bulevarde ale municipiului Constanţa, către sediul PSD. Alături de manifestanţii constănţeni şi-au semnalat participarea şi turişti care îşi petrec concediul pe litoral.

Peste 1.000 de persoane s-au strâns în piaţeta din faţa sediului Prefecturii din Galaţi, după care au plecat în marş pe principalele artere ale oraşului. Protestatarii au steaguri, bannere şi vuvuzele şi scandează: "PSD, ciuma roşie!", "Demisia!", "Jos Dragnea!".

Aproximativ 1.000 de persoane au participat la un marş pornit din faţa Palatului Administrativ din Bistriţa, făcând o oprire la statuia lui Andrei Mureşanu din faţa primăriei. Ei au scandat lozinci împotriva coaliţiei de guvernare şi de solidaritate cu mitingul diasporei din Capitală. Unii manifestanţi au cerut şi organizarea unor alegeri anticipate până la sfârşitul acestui an.

Protestul nu a fost autorizat. Pe traseu, protestatarii s-au oprit şi în faţa sediului PSD, unde au blocat traficul pe un sens de mers şi au scandat "Hoţii", "Dragnea, nu uita, România nu-i a ta", "Analfabeţii", "Pui de hoţi şi de mafioţi", "Dragnea, nu uita, puşcăria-i casa ta".

Jandarmii şi poliţiştii au asigurat ordinea publică pe toată durata protestului şi au oprit traficul rutier în intersecţii, cât timp coloana de protestatari s-a aflat pe trecerile de pietoni. Nu au fost înregistrate incidente violente

Peste 500 de protestatari s-au adunat vineri seara la un protest autorizat în Piaţa Unirii din Oradea, după care au pornit în marş prin centrul municipiului pentru a trece prin faţa sediului PSD Bihor. Pe parcurs numărul lor a mai crescut până spre 800.

Cetăţenii, mulţi români sosiţi acasă din alte ţări, au ieşit în piaţa centrală cu steaguri revoluţionare, drapele româneşti, ale Uniunii Europene, al SUA, al Israelului ori altele, cu pancarte, vuvuzele şi portavoci. Unii şi-au exprimat părerile la microfon, alţii au comentat în grupuri, în timp ce alţii au scandat împotriva guvernului PSD şi ALDE, dar şi UDMR: "ALDE şi PSD/Aceeaşi mizerie!", "UDMR- Magyar PSD", "PSD-Ciuma roşie". "Justiţie, nu corupţie!", "Vrem cercetare, nu îndoctrinare!".

Vorbitorii au apreciat prezenţa românilor sosiţi acasă şi au scandat în repetate rânduri "Diaspora! Diaspora!". De asemenea, s-a cerut demisia guvernului prin sloganuri precum: "Jos, PSD!", "Jos, UDMR!", "Pensia voastră de acum/Face viitorul scrum!", "Asta e trădare/Nu e guvernare". Unii au purtat tricouri cu mesajele campaniei "Fără penali în funcţii publice" sau pancarte pe care sunt scrise mesaje ca "Nu acceptăm teleormanizarea României!".

Marşul protestatarilor a pornit apoi din piaţa Unirii pe un traseu în dreptunghi pe strada Traian Moşoiu, Parcul 1 Decembrie, sediul PSD Bihor, strada Independenţei şi Piaţa Unirii. În jurul orei 21,00 coloana de protestatari a reintrat în Piaţa Unirii, s-au mai susţinut scurte discursuri, şi s-a citit şi o proclamaţie care a fost făcută publică şi la Bucureşti.

La Târgu Mureş, circa 500 de persoane, între care şi familii care lucrează în străinătate, au participat la protestul antiguvernamental desfăşurat în piaţa centrală a oraşului, acţiunea derulându-se în acelaşi timp cu adunarea de semnături pentru iniţiativa "Fără penali în funcţii publice".

Organizatorii protestului de la Târgu Mureş au arătat că data de 10 august 2018 trebuie să fie o dată istorică pentru toate oraşele din România, în sensul că oamenii au ieşit în stradă în majoritatea oraşelor mari, pentru a se solidariza cu diaspora românească, în timpul protestului de la Bucureşti. Pe parcursul manifestaţiei, participanţii au purtat pancarte cu textul "CCR - sluga PSD!" şi "Fără penali în funcţii publice!".

Nucleul dur al manifestării a însumat circa 350 de persoane, iar în urma marşului în jurul centrului oraşului, numărul manifestanţilor a ajuns la 500.

Aproximativ 50 de persoane au protestat vineri împotriva guvernului în Piaţa 25 Octombrie din municipiul Satu Mare.

Protestul a fost unul paşnic, fără scandări şi pichetări. Manifestanţii au afişat lozinci antiguvernamentale şi şi-au exprimat solidaritatea faţă de protestul de la Bucureşti. Aceştia au afişat pancarte cu mesajele: "I, YOU, WE, ALL, DIASPORA". Protestul s-a încheiat după circa o oră, fără incidente.

Vineri seara, în jurul orei 19.30, în Piața Victoriei din Capitală s-au adunat în jur de 15.000 de persoane.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Protest 10 august, Piata Victoriei Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres News.ro

50.000 de oameni au protestat în Piața Victoriei. Jandarmii au intervenit cu gaze și spray lacrimogen: 440 de răniți. VIDEO
50.000 de oameni au protestat în Piața Victoriei. Jandarmii au intervenit cu gaze și spray lacrimogen: 440 de răniți. VIDEO
Reacția Jandarmeriei după ciocnirile din Piața Victoriei: ”Au fost folosite pungi cu urină”
Reacția Jandarmeriei după ciocnirile din Piața Victoriei: ”Au fost folosite pungi cu urină”
Traficul rutier din Capitală a fost deviat, ca urmare a protestului din Piața Victoriei
Traficul rutier din Capitală a fost deviat, ca urmare a protestului din Piața Victoriei
Protestatarii au vrut să intre în curtea Guvernului. Jandarmii au folosit spray-urile. VIDEO
Protestatarii au vrut să intre în curtea Guvernului. Jandarmii au folosit spray-urile. VIDEO
VIDEO PROTVPLUS.RO
VORBESTE LUMEA
Ce se va întâmpla mâine, 24 aprilie, în Vorbește Lumea

00:57
LAS FIERBINTI
Bobiță sperie toți peștii cu senzorii lui
Bobita, Giani, Celentano, Dorel si toate celelalte personaje sunt pregatite sa faca fata unor noi aventuri.

04:27
FERMA
Fermierii s-au duelat pentru a câștiga mâncare în Ferma
Silviu Țolu și Kamara, în luptă pentru un loc în Fermă

08:45
LA MARUTA
Iulia Albu analizează ținutele vedetelor de pe Instagram

13:09
LA MARUTA
Andreea Raicu te scapă de stres prin meditații

11:51
FERMA
Matei o sărută pe Otniela, spre uimirea celorlalți concurenți
Otniela și Matei, în atenția tuturor

07:21
FERMA
Alegerea servitorilor a fost cu scântei! Florin Pastramă moare de gelozie din cauza lui Matei Negrescu
Cuvintele lui o fac pe Miss România să izbucnească în lacrimi

05:11
FERMA
S-a deschis scrisoarea lăsată de Silviu Țolu și s-a decis cine intră la duel
El este cel cu care se va duela pentru a rămâne în Ferma

03:57
FERMA
Alături de lei, gheparzi și urși, Morosanu și Brigitte s-au duelat pentru a conduce Ferma
Kamara își iese din minți și îi spune cuvinte dure Ioanei Filiomn

04:34
FERMA
Otniela se simte abandonată! Reacția ei l-a induioșat pe Florin Pastramă
Luptătorul MMA este pregătit să îl "distrugă" psihic

01:42
politia
Un bărbat mascat și înarmat cu un pistol a vrut să jefuiască o bancă din Brașov
Ilie Năstase, după ce a aruncat cafea pe un cort electoral al PMP: ”S-a nimerit să fie Băsescu”
Julieta, pisica furată din Bacău, a ajuns la Poliție... tunsă. Explicația suspectului
Ministrul Transporturilor, ultimatum pentru constructorii sectorului Bran-Brașov
500 de copii dispăruţi, căutați de ani buni de poliție. De ce s-a ajuns în această situație
Familie din Argeș rămasă pe drumuri din cauza incendiului provocat de o vecină
biserica
Patru biserici din Dâmbovița au fost jefuite în Săptămâna Mare. Localnicii sunt șocați
Un bărbat s-a sinucis după o vizită la spital. Ce i-au spus medicii
Profesoara din Alba care ar fi avut o relație cu un elev de 14 ani, trimisă în judecată
Bebelușul aruncat de mamă în hazna a murit. Femeia de 33 de ani a mai născut alţi 9 copii
Supărat că a pierdut la skandenberg, un tânăr și-a înjunghiat adversarul, într-un bar
Român rănit pe aeroportul din Madrid după ce a încercat să apere o femeie atacată cu cuțitul