Presedintele CJ Hunedoara si celelalte patru persoane cercetate alaturi de el pentru coruptie, arestati la domiciliu

Dată publicare: 10-12-2014 10:22
Dată actualizare: 13-12-2014 01:47


Mircea Molot

Seful CJ Hunedoara, Mircea Molot, fostul vicepresedinte CJ Tiberiu Balint, ginerele lui Molot, Roberto Patrik Venter, si oamenii de afaceri Vasile Axinte si Emanoil Milica Pup vor fi arestati la domiciliu, instanta admitand contestatia DNA.

Purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat, marti, corespondentului Mediafax ca instanta a admis contestatia formulata de DNA Alba Iulia la hotararea Tribunalului Alba prin care presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Molot, si ceilalti patru inculpati cercetati in dosarul de coruptie au fost pusi sub masura controlului judiciar.

Muntean a spus ca instanta Curtii de Apel Alba Iulia a casat hotararea Tribunalului Alba si a dispus ca toti cei cinci inculpati sa fie arestati la domiciliu pentru o perioada de 30 de zile.

Cosmin Muntean a mentionat ca hotararea Curtii de Apel Alba Iulia este definitiva.

Potrivit acestuia, instanta a respins, totodata, contestatiile pe care cei cinci inculpati le inaintasera, la randul lor, impotriva hotararii Tribunalului Alba.

De asemenea, instanta a anuntat Politia Judeteana Hunedoara pentru a pune in executare masura arestului la domiciliu.

Presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Molot, vicepresedintele CJ Tiberiu Balint, ginerele lui Molot, Roberto Patrik Venter, si oamenii de afaceri Vasile Axinte si Emanoil Milica Pup au fost retinuti, in 3 decembrie, pentru fapte de coruptie.

A doua zi, Tribunalul Alba a decis ca acestia sa fie cercetati sub control judiciar pana in 15 februarie, insa decizia nu era definitiva.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, joi, de Directia Nationala Anticoruptie, procurorii DNA - Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus punerea in miscare a actiunii penale impotriva lui Mircea Ioan Molot, Tiberiu Ioan Balint, Robertto Patrick Venter, administrator al SC Vivanty Industries SRL Soimus, Emanoil Milica Pup, administrator al SC Trans Construct Import Export SRL, si Vasile Axinte, administrator al SC Viva Construct SRL si SC Euro Cons Expert SRL.

Conform sursei citate, Molot este acuzat de trafic de influenta, in forma continuata (2 acte materiale), luare de mita, in forma continuata (21 acte materiale), luare de mita, luare de mita, in forma continuata (3 acte materiale), folosirea influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, spalare de bani, in forma instigarii (2 infractiuni), conflict de interese si detinerea fara drept a unui document ce contine informatii secrete de stat.

Balint este acuzat de luare de mita, in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata (4 acte materiale), spalare de bani, in forma instigarii, in timp ce Venter este acuzat de complicitate la luare de mita, in forma continuata (21 acte materiale), complicitate la luare de mita, in forma continuata (3 acte materiale), spalare de bani (2 infractiuni) si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Potrivit aceleiasi surse, Pup este acuzat de dare de mita in forma continuata (3 acte materiale), dare de mita, in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata (3 acte materiale), spalare de bani, in forma complicitatii (2 infractiuni), iar Axinte de cumparare de influenta in forma continuata (2 acte materiale), dare de mita in forma continuata (21 acte materiale), dare de mita, fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata (21 acte materiale), complicitate la spalare de bani.

Luni, Tiberiu Balint a anuntat ca a demisionat din functia de vicepresedinte al CJ Hunedoara, pentru "a-si putea dovedi nevinovatia".

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO