Preotii romani arestati in Grecia pentru ca ar fi incercat sa fure oasele Sfantului Haralambie au fost eliberati

Ultima actualizare: 15-11-2015 06:54

Cei trei preoti din judetul Satu Mare, arestati in Grecia la inceputul lunii octombrie pentru ca ar fi incercat sa fure moastele Sfantului Haralambie dintr-o biserica de acolo, in timpul unui pelerinaj, au fost eliberati.

Magistratii eleni i-au lasat sa plece acasa doar dupa ce au platit fiecare o cautiune de 5.000 de euro.

Cei trei prelati care slujeau la parohiile Spitalului Negresti Oas, respectiv din localitatile Mesteacan si Aliceni, au stat dupa gratii aproape o luna.

Miercuri seara, insa, dupa ce familiile celor trei au platit cautiunea totala de 15.000 de euro, preotii au fost eliberati din arest si vor veni in zilele urmatoare acasa. In inchisoarea din Kala Vrita au ramas insa cei doi enoriasi care au plecat cu grupul de 40 de persoane din Romania si care se presupune ca ar fi furat de fapt moastele Sfantului Haralambie.

Cei trei preoti au fost considerati complicii enoriasilor. Sunt cercetati in stare de libertate si, pana la incheierea procesului, sunt suspendati de Episcopia Maramuresului si Satmarului.

Tot timpul, ei si-au sustinut nevinovatia, si saptamana viitoare se vor putea apara si in fata reprezentantilor Bisericii Ortodoxe Romane.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO