Doi dintre cei cinci politisti cercetati pentru tortura, retinuti. Acestia ar fi snopit in bataie un barbat chiar in sectie

Ultima actualizare: 18-10-2014 07:18

Cinci politisti din Bucuresti sunt cercetati de procurori pentru tortura.

Un barbat de 63 de ani i-a acuzat ca l-au snopit in bataie in sectia de politie, in primavara, cand au fost organizate alegeri europarlamentare. In urma audierilor desfasurate miercuri, la sediul Politiei Capitalei, doi dintre ofiteri au fost retinuti.

Incidentul s-a petrecut, spun procurorii, pe 25 mai, cand se desfasurau alegerile europarlamentare. Politistii Sectiei 3 au fost chemati la o sectie de votare din centrul Bucurestiului, ca sa intervina dupa ce un barbat a provocat un scandal. Ajunsi la fata locului, agentii l-au imobilizat si l-au condus la sectie.

Barbatul a fost adus acolo pe picioarele sale, unde ar fi continuat sa ii injure pe politisti si sa se comporte violent. Cateva ore mai tarziu, era scos pe brate, urcat intr-o ambulanta si dus direct la Spitalul Universitar Bucuresti.

Cand au vazut in ce stare e, medicii l-au internat imediat. Au constatat ca avea un traumatism cranio-cerebral, mandibula rupta, la fel si splina si mai multe coaste. A stat peste 30 de zile in spital, timp in care medicii i-au extirpat splina.

Tot medicii au fost cei care au anuntat procuratura, cand au aflat de la barbat ca tocmai politistii l-ar fi adus in aceasta stare. Procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti, care au preluat cazul, au stabilit ca victima a fost supusa unei adevarate torturi.

In urma audierilor, doi dintre cei 5 politisti au fost retinuti de procurori, urmand ca joi sa fie dusi in fata judecatorilor cu propunerea de arestare preventiva. Alti doi ofiteri au fost lasati in libertate, iar unul singur a fost pus sub control judiciar. Daca vor fi gasiti vinovati, risca intre 3 si 10 ani de inchisoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO