Polițist lovit cu mașina în fața Gării de Nord din Capitală de fiul unui angajat al Secretariatului General al Guvernului

Ultima actualizare: 30-11-2020 07:47

Acuzații grave într-un caz revoltător, petrecut în fața Gării de Nord, în București. Polițiștii din sindicatul Europol se tem ca nu cumva cele întâmplate să fie mușamalizate.

Protagonistul, în vârstă de 23 de ani, este fiul unui angajat din cadrul Secretariatului General al Guvernului. Cu foarte mult tupeu, tânărul, care fusese mustrat pentru cum a parcat, a dat cu mașina peste un agent de poliție și a lovit alte două vehicule, în încercarea de a fugi. Sindicaliștii susțin că tatăl ar fi intervenit deja pentru a-l scăpa de dosar penal.

Agentul Florin Marcu, aflat în misiune, a fost acroșat de mașina tânărului. Polițistul s-a ridicat, a urcat în vehiculul său și a pornit pe urmele lui.

Scenele, surprise de o cameră de supraveghere, s-au derulat chiar în faţa Gării de Nord. Pe o bandă staţionau neregulamentar cinci autoturisme, iar poliţiştii le-au cerut şoferilor să elibereze zona. Patru dintre ei s-au conformat, în timp ce cel de al cincilea a început să devină agresiv verbal, spunandu-le poliţiştilor că nu este trebaa lor unde îşi parchează el maşina. În acel moment, oamenii legii au încercat să îl legitimeze pe tânăr, însă acesta a refuzat. Acela a fost momentul în care a plecat cu maşina, însă l-a lovit pe agentul de poliţie.

Înainte de respectiva scenă, agentul povestește că i-a recomandat tânărului să se îndrepte spre o parcare amenajată din zonă.

Florin Marcu, poliţistul lovit: „A început să ţipe la mine, că băăă, unde e staţie de autobuz aici?! A devenit dubios. Eu am parcat maşina în faţa lui, m-am dat jos din maşină să-i iau buletinul, să-i fac o verificare prin staţie. El s-a uitat fix la mine, a bolborosit ceva și a accelerat şi când a ajuns în dreptul meu, am ţipat: opreşte acum! Moment în care a accelerat şi mai tare”.
Reporter: „V-a văzut?”
Florin Marcu, poliţistul lovit: „Da, s-a uitat direct la mine”.

După ce a dat peste agent, tânărul a accelerat, încercând probabil să scape. Manevra i-a fost demontată însă în zece minute, timp în care fugarul a produs haos pe șosea. A ajuns la un moment dat pe contrasens și a mai lovit două maşini parcate.

Florin Marcu, poliţistul lovit: „A trecut pe roşu, n-a mai ţinut cont de semafoare, de nimic. Am ajuns pe o stradă înfundată, el l-a sunat pe tatăl lui şi i-a spus: tata, am dat peste un poliţist, te rog să mă ierti”.

Conform unor surse din cadrul poliţiei, şoferul, Bogdan Mardele, în vârstă de 23 de ani din Alexandria, nu consumase alcool şi nici droguri în momentul accidentului. La audieri, şoferul a negat acuzațiile şi a mărturisit că nu l-a văzut pe agentul de poliţie în stradă şi că nu a avut nicio intenţie să-l lovească.

După prima tură de audieri, tânărul a fost lăsat să plece acasă. Iniţial, spun reprezentanii Sindicatului Europol, procurorul a considerat că ar fi vorba despre vătămare corporală şi părăsirea locului accidentului.

Cosmin Andreica, Europol: „Să vedem această încadrare schimbată cel puţin în ultraj, dacă nu tentivă la omor, pentru intenţia cu care şoferul a lovit poliţistul. Vorbim despre un procuror care nu s-a prezentat la sediul poliţiei pentru a încadra fapta ca ultraj. A vauzt imaginile şi a spus că pentru aşa ceva nu vine la poliţie. Tatăl băiatului s-a prezentat la sediul poliţiei fluturând legitimaţia de serviciu şi afirmând că e angajat al Secretariatui General al Guvernului”.

Florea Mardale, tatăl tânărului şofer, nu a putut fi contactat până în prezent. A fost angajat recent ca expert superior în cadrul Secretariatului General al Guvernului. Într-un comunicat de presă, reprezentanţii instituţiei au precizat că niciun angajat nu a fost implicat în incidentul petrecut în zona Gării de Nord, însă au punctat că orice persoană care se face vinovată de încălcarea legii trebuie să suporte consecinţele.

Poliţistul rănit a mers la INML ca să obțină un certificat medico-legal. Cercetările sunt continuate de procurorii Parchetului Sectorului 1, care-l audiază, la această oră, pe șoferul fugar.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO