Peste 200 de persoane au protestat, legate la ochi, în Piața Victoriei. VIDEO

Dată publicare: 17-12-2017 18:32
Dată actualizare: 26-01-2018 17:50


Flashmob Piata Victoriei

200 de persoane au participat, duminică după-amiaza, la un flashmob intitulat „România, condamnată la tăcere”, în Piața Victoriei din Capitală.

Astfel, oamenii și-au acoperit ochii și gurile cu benzi negre și au stat nemișcați, timp de 30 de minute, in ciuda ploii de afară.

„Fără să vedem, fără să putem spune ceva. Neputincioşi. Aşa cum va deveni Justiţia în România. Mesajul va fi paşnic, puternic şi clar: după adoptarea legilor justiţiei, magistraţii din România vor deveni neputincioşi în faţa furtului, abuzului şi violenţei grupurilor infracţionale din România. Şi la fel vom deveni noi toţi. Opriţi modificarea legilor justiţiei!”, au scris organizatorii acestui protest, pe Facebook.

Și fostul premier și fondatorul Platformei România 100, Dacian Cioloș, a îndemnat cetățenii „să se facă auziți” în „bătălia pentru cinste și justiție.”

„Dacă nu vreți să vă fie teamă să mergeți noaptea pe stradă, dacă nu vreți să vă fie teamă pentru părinții și copiii dumneavoastră și dacă vreți un stat care să vă protejeze de infractori, faceți-vă vocea auzită. Acum este important să folosim toate mijloacele pașnice și legale pentru a ne face auziți. Altfel, tăcerea noastră va fi semnul că suntem de acord cu ceea ce se întâmplă. Sunt bătălii pentru care nu avem voie să obosim. Bătălia pentru cinste și justiție e poate cea mai importantă dintre ele. Pentru astfel de lucruri, niciodată nu e degeaba. Niciodată nu e prea târziu!”, a precizat Dacian Cioloș, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO