Primarul din Ploiesti, internat sub paza la spital. Iulian Badescu fusese retinut de DNA pentru luare de mita

03-03-2015 09:14

Ridicat marti dimineata si cercetat pentru sponsorizarea ilegala a echipei Petrolul, primarul Ploiestiului a fost dus in cursul serii la spital.

Iulian Badescu este diabetic, insulino-dependent si dupa ce i s-a facut rau la audieri, medicii au hotarat sa il tina internat sub paza. Badescu este acuzat ca, in 2013, a platit din fondurile primariei jucatorii de la Petrolul Ploiesti pentru performante. S-ar fi rasplatit si el cu 300.000 de euro pentru efortul depus. Procurorii au emis pe numele lui o ordonanta de retinere.

Pentru un loc la mijlocul clasamentului, fotbalistii primeau un milion de euro, 2 milioane daca terminau printre primele 5 echipe din liga 1, iar castigarea Cupei Romaniei le aducea 3 milioane de euro sponsorizari.

Si Petrolul Ploiesti a castigat in iunie 2013 Cupa Romaniei. Asa ca primarul ar fi platit in mai multe transe banii promisi. Din cele 3 milioane, ar fi dat mai mult de jumatate. Cel care i-a primit este omul de afaceri Dan Capra. Acesta ar fi sustinut in fata anchetatorilor ca primarul i-ar fi cerut mita, ca sa ii dea banii din sponsorizari.

Procurorii anticoruptie il suspecteaza pe primarul Ploiestiului ca ar fi cerut din banii ce ar fi trebuit sa ajunga la fotbalisti 300.000. Dan Capra i-a dat doar 100.000 si apoi a acceptat sa dea cartile pe fata la DNA.

Lucian Onea, procuror sef al DNA Ploiesti: "Primarul a acordat o finantare nelegala de 8 milioane de lei, pretinzand pentru acest fapt suma de 300.0000 de euro, din care a primit efectiv 100.000 de euro."

Dan Capra, principalul martor al acuzarii, este la randul sau cercetat pentru o evaziune fiscala de 15 milioane de euro.


VIDEO PROTVPLUS.RO