Perchezitii la contrabandistii de tigari aduse din Republica Moldova. 13 persoane, ridicate pentru audieri

04-06-2015 09:48


Perchezitii - Agerpres

Politistii bucuresteni au efectuat, joi dimineata, 18 perchezitii domiciliare, 13 persoane fiind duse la Sectia 19 pentru verificari si continuarea cercetarilor intr-un dosar privind comiterea infractiunii de contrabanda cu tigari, a informat DGPMB.

Cei peste 100 de politisti angrenati in aceasta actiune au pus in aplicare 18 mandate de perchezitie domiciliara in Bucuresti si in judetul Ilfov si au pus in executare 10 de mandate de aducere, relateaza Agerpres.

Potrivit DGPMB, in urma documentarii activitatii infractionale efectuata in perioada martie - iunie, judiciaristii Sectiei 19 Politie au stabilit ca persoanele in cauza comercializau tigari provenite din contrabanda, in mai multe piete din sectorul 5 si in zonele adiacente acestora. Tigarile erau aduse in tara din Republica Moldova, Ucraina si Turcia.

"In urma acestei actiuni, au fost identificate 92.000 de tigarete de contrabanda, 20 de litri de alcool etilic si suma de 700 de euro, intreaga cantitate de bunuri fiind ridicata in vederea confiscarii. Totodata, au fost conduse la sediul sectiei de politie 13 persoane pentru verificari si continuarea cercetarilor. Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului se ridica la suma de aproximativ 40.000 de lei", se arata intr-un comunicat al Politiei Capitalei.

Actiunea, care s-a desfasurat sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 5, a beneficiat de suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale - Inspectoratul General al Politiei Romane.
 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO