Percheziții de amploare în Buzău și București. Polițiștii au descins la 12 adrese ale unor persoane bănuite de proxenetism, trafic de țigări și braconaj. 13 suspecți au fost duși la audieri și 5 reținuți pentru 24 de ore.

Au fost confiscate și bunuri în valoare de 80.000 de euro. Cei cinci indivizi cu vârste cuprinse între 30 și 52 de ani vor ajunge în fața judecătorilor pentru mandat de arestare.

Polițiștii au descins simultan în mai multe locuri din Buzău și Capitală. Printre cei vizați se numară și un bărbat de 30 de ani bănuit că ar fi racolat două tinere din Buzău pentru a se prostitua în mai multe țări din Europa. Cu banii obținuți, individul ar fi cumpărat un apartament și mai multe mașini. La percheziții, agenții au găsit peste 10.000 de euro ascunși în mai multe locuri din casă. Un autoturism deținut de bărbat a fost confiscat de polițiști.

IPJ Buzău: În anul 2019 a cunoscut pe cea de-a două tânără care în acest moment are 23 de ani, ambele fiind din Buzău și a determinat-o și pe aceasta să se deplaseze pe teritoriul Elveției, Germaniei, Marii Britanii, unde la fel să se prostitueze.

Percheziții au fost și la domiciliile unor persoane bănuite că ar face trafic de țigări. Acestea se aprovizionau cu țigări din București și le vindeau în piețe din Buzău. O cantitate mare de țigarete a fost confiscată. La una dintre perchezițiile din București au fost descoperite mii de produse contrafăcute în valoare de 75 000 de lei.

IPJ Buzău: Am efectuat un număr de 7 percheziții domiciliare și la sediul unei societăți comerciale, două pe raza municipiului București și cinci în municipiul Buzău, ocazie cu care au fost ridicate țigări, cantitatea de aproximativ 63 000 bucăți de țigarete, 18.000 de lei și colateral, la o percheziție din București, am identificat și indisponibilizat și cantitatea de 6 800 produse susceptibile a fi contrafăcute.

Au fost vizați de această acțiune și doi indivizi bănuiți ca au încercat să omoare un urs. Animalul a fost ulterior eutanasiat din cauza rănilor provocate de braconieri.

IPJ Buzău: În acea zi și ziua următoare a încercat împreună cu altă persoană din localitate în vârstă de 49 de ani să omoare acel urs, dar nu au reușit, acesta rămânând prins în laț, așa cum v-am spus, supus eutanasierii ulterior.

Bărbatul de 30 de ani este cercetat pentru proxenetism, două persoane sunt cercetate pentru deținere și comercializare a produselor din tutun fără drept, iar ultimii doi, pentru braconaj.