Seful CJ Timis, acuzat de DNA de luare de mita si abuz. "Afacerile" pe care Titu Bojin le-a facut cu banii statului

Dată publicare: 10-12-2014 12:40
Dată actualizare: 13-12-2014 01:47


Inca un baron local are probleme cu Directia Nationala Anticoruptie. Presedintele Consiliului Judetean Timis, social democratul Titu Bojin, este suspectat ca ar fi dispus dupa bunul plac de bugetul institutiei.

El i-ar fi determinat pe mai multi primari din judet sa incheie contracte cu o firma controlata de rudele omului de afaceri Gruia Stoica. Toti sunt cercetati pentru fapte de coruptie.

Titu Bojin, presedintele Consiliului Judetean Timis, a fost ridicat miercuri dimineata de acasa si dus la birou, unde a asistat la perchezitie, apoi a fost trimis la Bucuresti.

Bojin este acuzat de luare de mita si abuz in serviciu.

Procurorii anticoruptie sustin ca presedintele Consiliului Judetean Timis le-ar fi cerut primarilor care faceau parte din acelasi partid cu el, PSD, sa cumpere produse de la firma ECOMET WEST SRL, cum ar fi truse de scule, pelerine de ploaie sau generatoare electrice. 17 sunt primariile care au semnat contracte. 

Dan Florin Ion, primar comuna Satchinez: "Sunt in calitate de suspect si domnii au fost amabili cu mine si am venit."

Lor li se alatura Muzeul Satului Banatean, dar si Depourile CFR din noua resedinte de judete, plus Bucurestiul, care au cumparat de la aceeasi societate comerciala produse de zeci sau sute de mii de lei.

Anchetatorii spun ca cele mai multe dintre contracte erau date prin atribuire directa. Atunci cand primarii spuneau ca nu mai au bani ca sa plateasca firma pentru bunurile cumparate, presedintele Consiliului Judetean aloca bani din bugetul judetului catre edili, totul ca societatea privata sa isi primeasca banii. Ar fi propus in vara acestui an si o rectificare bugetara, totul pentru ca fondurile sa ajunga unde trebuie.

Cel care ar fi controlat firma cu contracte in toata tara este George Didila, varul omului de afaceri Gruia Stoica, patron al GFR. Acesta a fost adus la audieri la Bucuresti.

Anchetatorii mai sustin ca George Didila tinea permanent legatura cu Titu Bojin si il anunta care este situatia incasarilor de la primarii.