Pedeapsa record pentru seful Academiei Infractorilor. A strans 10 mil. de euro in urma unor atacuri care au terorizat Europa

Ultima actualizare: 07-05-2016 00:05

Pedeapsa record pentru liderul unei temute grupari de talhari. Adrian Botez, care se considera seful ofiterilor din Academia Infractorilor, a fost gasit vinovat de organizarea si conducerea unui grup care a facut zeci de jafuri in toata Europa.

Alaturi de el, au fost condamnati astazi alti 8 indivizi, pentru numeroase fapte cu violenta. Decizia magistratilor nu este definitiva. Adrian Botez, zis Ţâţă, a fost condamnat la 30 de ani de inchisoare dupa ce judecatorii au fost convinsi de procurori ca ar fi liderul asa zisei Academii a infractorilor, o banda de talhari care ar fi dat zeci de spargeri in Europa.

Alaturi de el, alti 8 indivizi au fost si ei condamnati la inchisoare, iar pedepsele lor, cumulate, ajung tot la 30 de ani. Decizia magistratilor nu este insa definitiva. Nu mai putin de 27 de talharii  sunt in palmaresul gruparii conduse de Ţâţă. In ultimii trei ani, suspectii au dat atacuri in Marea Britanie, Belgia, Italia, Franta, Germania, Austria si Danemarca dupa un anumit scenariu, repetat aproape fara greseala, dupa cum arata inregistrarile camerelor de supraveghere.

Sase indivizi, dintre care unul deghizat in femeie, dau buzna intr-un magazin de lux situat in inima Parisului. Au cu totii pistoale si ciocane. In timp ce unii ii ameninta pe angajati, ceilalti sparg vitrinele si smulg in cateva secunde bijuterii si ceasuri de zeci de mii de euro. Actiunea nu dureaza mai mult de 60 de secunde, dupa care indivizii fug pe motociclete sau scutere.

Ca sa ajunga la astfel de performante infractionale, gruparea condusa de Ţâţă ar fi fost scolita la asa zisa Academie a Infractorilor, condusa de un comandant suprem, un avocat , un contabil si ofiteri de rezerva, spun anchetatorii.

Procuror: "Existau avocati pentru membrii gruparii acuzati de greseli, tradari sau anumite greseli. Liderul era asigurat intotdeauna de tacerea celui care era capturat. Ea functiona dupa legea omerta: nu vad, nu aud, nu vorbesc . "

Pe langa acestea, Adrian Botez ar fi alcatuit si un manual de bune practici al infractorilor. Nu mai putin de 100 de persoane ar fi urmat cursurile de initiere bazate pe acel manual. Intr-un apartament din Bucuresti, recrutilor li se luau amprente, mostre ADN iar toate informatiile erau introduse intr-un dosar in care erau trecute si datele personale. Recrutul spunea unde locuiesc parintii, cine este iubita lui, ce vicii si ce preocupari are.

De-a lungul anilor, gruparea a reusit sa stranga bijuterii si ceasuri de 10 milioane de euro, bani si bunuri pe care suspectii le-au adus in Romania.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO