Patru hoti au furat un seif de 150 de kg dintr-o primarie din Arges. Cand l-au deschis, au trait o dezamagire crunta


Ultimul update: Joi 15 Iunie 2017 00:00
Data publicarii: Luni 12 Iunie 2017 16:31
Categorie: Stiri actuale

Pentru niste hoti, culmea ghinionului s-a petrecut in comuna Cocu, din Arges: convinsi ca se imbogatesc, hotii au incercat sa sparga casa de bani a primariei, dar, pentru ca n-au reusit, au furat seiful cu totul.

Cantarea peste 150 de kg. Asa ca nu le-a fost deloc usor sa-l mute.

Numai ca inauntru era doar maruntis. Primarul crede ca are de-a face cu niste hoti versati. Banuieste ca tot ei au taiat cablurile de la camerele de supraveghere din comuna si, ca sa creeze o diversiune, au dat apoi foc unei case. In vreme ce tot satul era la incendiu, faptasii au actionat nestingheriti.

Functionarii primariei banuiesc ca au fost cel putin 4 hoti. Altfel nu ar fi avut cum sa care casa de bani care, culmea, era goala.

Reporter: "Cat de grea era?"

Elena Tuca, casiera primariei: "Peste 150 de kg, inalta cat mine. Patru insi solizi, sa zic asa, sa nu se implice prea multi, c-o fi zis sa nu imparta banii."

Reporter: "Cat de dezamagiti credeti ca au fost cand au deschis?"

Elena Tuca: "Foarte dezamagiti."

Primarul banuieste ca lovitura a fost data in mai multe etape.

Gheorghe Tuca, primar Cocu: "Cu doua zile inainte, ne-au taiat fibra optica, pe traseu, pe undeva, de la camerele de supraveghere. Si-au pregatit terenul. Dar ei n-au fost foarte siguri ca au taiat bine fibra optica in locul ala si in noaptea spargerii au mai taiat-o o data, mai sus. Au dat si foc ca sa concentreze toata populatia acolo si ei sa lucreze in liniste la primarie."

Casa a ars pana in temelii, iar pompierii au constatat ca, intr-adevar, focul a fost pus. Politistii nu au deocamdata niciun suspect.

Primarul are o banuiala.

Gheorghe Tuca: "Un cetatean din comuna care a mers intr-o zi cu ei in masina mi-a povestit ca mergand cu ei in masina a dat intr-o groapa, i-a sarit capacul de la volan sau nu stiu ce capac de pe acolo, din care au cazut mai multe manusi si cagule."

Politistii sustin ca au gasit in primarie mai multe urme care sa ii conduca la faptasi. Au trimis la analiza si cateva probe ADN.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO