Pățania unui român după ce și-a vândut casa unui tânăr. Cum a rămas fără o sumă uriașă


Ultimul update: Vineri 01 Noiembrie 2019 20:12
Data publicarii: Vineri 01 Noiembrie 2019 18:33
Categorie: Stiri actuale

În Prahova, un tânăr a fost trimis în judecată după ce a reuşit să cheltuiască peste 100.000 de lei folosind un card care nu-i aparţinea.

Individul susţine că ar fi găsit cardul într-o casă pe care tocmai o cumpărase şi a crezut că este un cadou din partea fostului proprietar.

Poliţiştii au aflat însă că tânărul de 26 de ani a avut, o vreme, acces, în casă, la lucrurile celui care vânduse imobilul şi, care, imprudent, şi-a lăsat acolo şi o parte din carduri. Mergând pe firul cazului au dat de o poveste incredibilă.

Casa scoasă la vânzare de Adrian Răchită, un tânăr din Boldeşti-Scăieni, Prahova, aflat în divorţ, şi-a găsit repede cumpărător. El a primit 27.500 de lire sterline, iar restul, până la 67.000 de lire, fostei soţii.

Banii au fost viraţi într-un cont, pentru care banca i-a oferit fostului proprietar şi un card. Însă acesta a dus cardul acasă, fără să deschidă plicul în care se afla şi codul PIN.

Ghinionul lui a fost că l-a rugat pe noul proprietar, Albert Mihăilescu, să îşi mai lase o parte din lucruri până îşi va găsi o locuinţă. Nu ştia că cel care devenise proprietarul imobilului mai avusese probleme cu legea.

Bărbatul i-a lăsat noului proprietar şi o cheie, cu toate că nu îşi luase încă lucrurile din casă. A plecat la Bistriţa cu treburi. Peste câteva zile a aflat că mai avea doar câteva mii de lei în cont.

Şi fosta lui soţie a rămas fără bani, după ce tânărul a prezentat la bancă o împuternicire falsă şi s-a dat drept nepotul femeii, pentru că avea toate datele ei şi contul din actul de vânzare cumpărare.

Adrian Răchită, păgubit, întrebat câte tranzacții a făcut hoțul:„De duminică după masă, până luni dimineaţă, când am făcut blocarea cardului, 21 de tranzacţii în special aur, cumpărând de 70 de mii aur. Tranzacţii făcute la câteva minute una după alta."

Anchetatorii spun că tânărul avea toate informaţiile necesare pentru a le goli conturile celor doi.

Ofițet BCCO: „Modul de operare în acest caz a constat în folosirea unor acte de identitate falsificate a unor înscrisuri şi instrumente falsificate care atestau calitatea de împuternicit pe cont."

Până să meargă la poliţie, Adrian Răchită a făcut propria ancheta şi a discutat cu cel pe care îl bănuia că i-a furat banii.

Însă bietul om nu a mai văzut nici un leu. Tânărul de 26 de ani suspectat de furt le-a spus senin anchetatorilor că, de fapt, cardul i-a fost oferit în schimbul unor favoruri sexuale.

Daniel Gaspar avocatul suspectului: „Din declaraţia data de inculpat, acesta a arătat că acel card i-a fost înmânat pentru a-şi cumpăra diverse bunuri pentru el considerând că e posibil să aibe o relaţie cu partea vătămată."

Absolvent al Facultăţii de drept şi pasionat de IT, tânărul care i-a lăsat fără bani pe cei doi a mai avut probleme cu poliţia. El este arestat pentru fraudă informatică într-un dosar instrumentat de DIICOT în care prejudiciul a fost de peste 230 de mii de lei. Iar în cazul ultimelor acuzaţii, a fost trimis în judecată.

VIDEO PROTVPLUS.RO