Incident la finalul vizitei in SUA a lui Papa Francisc. Ce s-a intamplat pe scarile avionului care l-a transportat acasa

Ultima actualizare: 01-10-2015 07:11

Papa Francisc si-a incheiat vizita triumfala in Statele Unite cu o imensa adunare in aer liber. Sute de mii de oameni s-au strans de-a lungul unui bulevard, din Philadelphia, pentru a-l vedea pe Sfantul Parinte.

Vizibil obosit de lunga calatorie, Papa s-a dezechilibrat usor pe scarile avionului care l-a transportat acasa. A binecuvantat sobru pamantul american si a disparut in cabina. Apoi, de la geam, a facut cu mana multimii in timp ce aeronava se punea in miscare.

In ultima zi a vizitei, un milion de oameni au asistat la slujba de la Philadelphia, cea mai mare oficiata de sfantul parinte in America. Familia si grija pentru mediu au fost temele predicii.

Pontiful a facut elogiul familiei si a indemnat la sprijin reciproc in lupta contra raului, indiferent de religie si etnie.

Multimi uriase l-au aclamat indelung pe Papa ce a parcurs bulevardul Benjamin Franklin Parkway din Philadelphia . Agentii se securit ate i-au adus rand pe rand mai multi bebelusi din public, iar Sfantul Parinte i-a binecuvantat.

Papa a oficiat ultima si cea mai importanta slujba din timpul vizitei din Statele Unite intr-un altar ridicat in fata Muzeului de arta din Philadelphia. Familia si protejarea mediului au fost temele cheie ale predicii.

"Toti cei care vor pune bazele unei familii care ii invata pe copii sa fie entuziasmati de orice actiune care combate raul vor primi recunostinta si aprecierea noastra, indiferent de religie lor si de tara de unde provin."

In cursul diminetii, Papa a vizitat un penitenciar din Philadelphia, unde s-a intalnit cu aproape 100 de detinuti, barbati si femei. Pontiful a denuntat pedepsea cu inchisoarea pe viata si a condamnat centrele de detentie ce nu cauta sa "vindece rani" si sa ofere "noi posibilitati".

Papa Francisc: "Acest episod din viata voastra trebuie sa aiba un singur scop: sa va indrume pe celea cea dreapta, sa va ofere ajutor, ca sa va puteti reintoarce in societate."

Papa le-a spus detinutilor ca vine la ei in calitate de "frate", le-a strans mana si pe cativa i-a imbratisat. In semn de apreciere, ei i-au daruit Pontifului un jilt din lemn.

"Jiltul pe care mi l-ati facut e tare frumos! Multumesc pentru efortul depus."

Tot ieri, Papa a intalnit trei femei si doi barbati victime ale actelor de pedofilie de care s-au facut vinovati preoti, profesori sau rude, o maniera de a condamna un flagel universal, ce nu a atins doar Biserica.

Papa Francisc: "Imi asum o supraveghere zeloasa din partea Bisericii pentru a ne asigura ca tinerii sunt protejati si ca toti cei care se fac vinovati de asemenea acte vor fi trasi la raspundere."

"Dumnezeu plange" cand copii sunt supusi abuzurilor sexuale, a mai declarat Papa Francisc, in timpul ueni intalniri cu episcopii americani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO