Oana Mizil: "Nu vreau ca Victor sau Daciana sa ajunga in situatia mea si a lui Marian". De ce a mers la Instanta Suprema

Ultima actualizare: 29-06-2015 07:05
Deputatul Oana Niculescu Mizil paraseste sediul DNA Bucuresti dupa ce a fost adusa cu mandat pentru a fi audiata FOTO AGERPRES

Oana Niculescu Mizil a facut vineri mai multe declaratii referitoare la iubitul ei, primarul suspendat al sectorului 5, aflat momentan in arest preventiv.

Oana Niculescu Mizil s-a prezentat la sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, unde se va judeca o cerere a primarului suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, de inlocuire a arestului preventiv cu o masura mai usoara.

Intrebata despre o postare a lui Vanghelie de pe Facebook, cu referire la situatia premierului Victor Ponta, Oana Niculescu Mizil a spus, potrivit Agerpres: "Este dreptul lui de a vorbi si el stie exact ce s-a intamplat in partid. Stiu si eu, dar nu vreau sa vorbesc. Pe mine ma preocupa acum fetita, ma preocupa sanatatea noastra. Eu nu vreau sa ajunga cineva in situatia noastra, nici Victor, nici Daciana in situatia mea, pentru ca este o situatie foarte grea. Eu in politica nu mai sunt, dar voi avea grija de oamenii de rand, pentru ca ceea ce se intampla cu Marian, si aici este regretul meu ca fost om politic, este si regretul lui Marian si al celorlalti care au fost colegi cu el de arest, ca nu ne-am ocupat mai devreme de oamenii de rand care sunt in aceeasi situatie. Multi dintre ei sunt oameni nevinovati".

Ea a adaugat ca Marian Vanghelie "tine la colegii lui", desi "unii i-au facut rau", aratand ca acesta nu se gandeste sa demisioneze, deoarece se afla "sub prezumtia de nevinovatie". Oana Niculescu Mizil a mai spus ca "trebuie facut ceva", deoarece administratia din sectorul 5 este blocata.

In opinia sa, Marian Vanghelie ar trebui eliberat, dupa ce a stat mai mult de 100 de zile in arest, deoarece in cazul lui "se incalca niste reguli, principii, drepturi de aparare". Marian Vanghelie a fost arestat preventiv pe 14 martie, intr-un dosar in care este acuzat de DNA de abuz in serviciu, luare de mita si spalare de bani.

"In perioada 2007 - prezent, inculpatul Vanghelie, in schimbul unor foloase materiale, a ajutat un om de afaceri sa obtina, pentru societatile pe care acesta din urma le controleaza, acordarea a numeroase contracte de lucrari publice, contracte in valoare totala de aproximativ 2 miliarde de lei (noi). Pentru atribuirea si plata contractelor de executie de lucrari publice inculpatul Vanghelie Marian-Daniel a perceput un 'comision' de aproximativ 20% din valoarea contractelor incheiate intre Primaria sectorului 5 si institutii din subordinea acesteia, pe de o parte, si societatile controlate de catre omul de afaceri, pe de alta parte", sustine DNA.

"Comisionul" respectiv a fost platit de omul de afaceri Dumitru Marin lui Vanghelie prin intermediul lui Mircea-Sorin Niculae (varul primarului) si al unei alte persoane apropiate lor, mai spun procurorii.

"Acest comision a fost platit, in parte, si sub forma unor contracte, nejustificate din punct de vedere comercial, incheiate de catre SC Premier Palace SRL (societate controlata, prin intermediul unor societati de tip off-shore, de omul de afaceri) si societati comerciale controlate, prin interpusi, de Vanghelie, contracte in temeiul carora cea dintai firma platea celor din urma sume semnificative de bani. Din datele existente in cauza a reiesit ca beneficiare ale unor astfel de contracte (si a sumelor de bani aferente acestora) au fost printre altele si societatile Bucuresti SA, Fashion Brand Management SRL (la ambele asociat fiind inculpatul Niculae) si Economat Sector 5 SRL (la care director general este inculpata Ciocan)", potrivit DNA

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO