O tanara ratacita in Bucegi a fost gasita de salvamontisti dupa 4 ore. Avea tensiunea atat de mica incat nu putea fi masurata

Dată publicare: 11-02-2017 22:00
Dată actualizare: 14-02-2017 07:12


salvamontisti

Operatiune de salvare in Bucegi sambata seara

O turista de 29 de ani din Bucuresti a fost recuperata, sambata, din Masivul Bucegi, in stare grava, la momentul in care aceasta a fost predata echipajului de pe ambulanta avand o temperatura a corpului de 27 de grade.

Potrivit sefului Serviciului Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc, femeia facea parte dintr-un grup de turisti care au urcat cu un autovehicul pana la Piatra Arsa, de unde au plecat pe jos spre Babele si Cabana Caraiman.

La intoarcere, grupul a ales sa mearga pe o scurtatura, respectiv pe un drum de vara care este acoperit cu un strat consistent de zapada care ajunge pana la brau, a precizat sursa citata.

In aceste conditii, femeii de 29 de ani i s-a facut rau, nu a mai putut sa inainteze si a fost recuperata, dupa patru ore, de salvamontistii din Busteni si de angajati ai Telecabinei Busteni.

Turista a fost predata echipajului medical de pe ambulanta cu hipotermie, avand o temperatura a corpului de 27 de grade si o tensiune arteriala foarte scazuta, astfel ca nu a putut fi masurata, a mai spus Haiduc.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO