Mai multe persoane susțin că au fost amenințate de o necunoscută la metrou. Suspecta, internată Spitalul Obregia

Dată publicare: 15-12-2017 11:15
Dată actualizare: 26-01-2018 17:50


O femeie a reclamat la Poliția Metrou, vineri dimineață, faptul că a fost amenințată de o necunoscută, în vârstă de aproximativ 60 de ani. Ulterior, și alte trei persoane au susținut că ar fi fost amenințate de aceeași individă.

La trei zile distanţă de la tragedia de la metrou, când o tânără a fost împinsă pe şine, vineri s-a instalat din nou panica. Patru persoane au reclamat că au fost ameninţate la metrou de o femeie.

Suspecta, în vârstă de 57 de ani, a fost prinsă, dar susţine că nu este nimic adevărat.

Femeia este anchetată pentru amenințare și a fost dusă la Spitalul Obregia.

Desfășurarea evenimentelor live update:

UPDATE 18.30: Medicii au decis ca femeia bănuită de ameninţare la metrou să rămână internată, a anunţat, vineri, Poliția Capitalei.

Femeia bănuită de ameninţare la metrou a fost evaluată la Spitalul de Psihiatrie „Prof. Dr. Al. Obregia", iar medicii au decis internarea ei.

18.20: Reprezentanți ai Poliției Capitalei au precizat, vineri după-amiază, pentru Agerpres, că femeia bănuită de ameninţare la metrou se află în evaluare la Spitalul de Psihiatrie „Prof. Dr. Al. Obregia”.

Potrivit sursei citate, alte trei persoane au mai sesizat vineri, urmare a mediatizării cazului de ameninţare de la staţia de metrou Unirii 2, că femeia prinsă de poliţişti ar fi săvârşit şi asupra lor ameninţări verbale.

„Din audieri şi investigaţii s-a conturat ipoteza că, şi în aceste cazuri, persoana care ar fi avut un limbaj ameninţător este aceeaşi cu cea identificată vineri şi care în prezent se află în investigaţii la o unitate spitalicească. Sesizările formulate, ulterior mediatizării cazului, au fost depuse de către două femei şi un tânăr, care au interacţionat cu persoana în cauză", au menţionat oficiali ai Poliţiei.

DGPMB precizează că în fiecare caz a fost vorba strict de cuvinte ameninţătoare, nefiind înregistrat vreun contact fizic între persoanele care au formulat sesizările şi femeia în cauză.

„Una din sesizări a fost transmisă on-line, o persoană a contactat secţia de poliţie pe raza căreia domiciliază, iar cea de a treia s-a adresat Poliţiei Metrou. În total, la adresa femeii în cauză au fost transmise patru sesizări, prima fiind cea de la Unirii 2. Ulterior, au mai apărut alte trei sesizări", a arătat Poliţia Capitalei.

13:10 Femeia care ar fi ameninţat pe cineva la metrou vineri dimineaţă a fost prinsă de poliţişti la staţia Pipera, la suprafaţă, şi în prezent este audiată, a anunţat Diana Sarca, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Sarca a precizat că nu a agresat fizic victima, dar a ameninţat-o verbal: "Nu scapi de mine!".

"Persoana a fost depistată, a fost găsită de către colegii noştri la ora 10,55 în zona staţiei de metrou Pipera, a fost găsită la suprafaţă. La acest moment se află la audieri pentru a se stabili cauzele, condiţiile, împrejurările care au determinat-o să folosească cuvinte ameninţătoare la adresa unei alte persoane aflate la staţia de metrou. În fapt, azi, în jurul orei 10,00 s-a prezentat o doamnă care a sesizat că s-a simţit ameninţată de cuvintele pe care i le-a adresat o altă femeie. (...) Persoana depistată este din Bucureşti şi are 57 de ani, nu a fost depistată datorită semnalmentelor, elementele au fost cele de vestimentaţie şi alte aspecte luate în calcul de poliţiştii operativi", a spus Diana Sarca.

UPDATE 13:05 Reacția Metrorex

”Astăzi, 15 decembrie 2017, în jurul orei 10:00 un agent al Poliţiei Metrou a avizat Dispeceratul Central Metrorex referitor la faptul că a fost primită o sesizare de agresiune: la Poliţia Metrou s-a prezentat o femeie care a sesizat faptul că a fost agresată de o necunoscută la staţia Piaţa Unirii 1.

Pentru evitarea unor evenimente neplăcute, Metrorex în colaborare cu Poliţia Metrou recomandă tuturor călătorilor păstrarea distanţei faţă de marginea peronului, marcată cu o linie de siguranţă. În acest sens se transmit anunţuri mai dese prin instalaţiile de sonorizare din staţiile de metrou. De asemenea, mecanicii trenurilor de metrou au fost reinstruiţi pentru acordarea de atenţie suplimentară la intrarea la peroanele staţiilor şi luarea tuturor măsurilor pentru frânarea din timp a trenurilor în caz de urgenţă.

Recomandarea Metrorex pentru situaţii de urgenţă să fie apelat numărul naţional de urgenţă 112.”

UPDATE 12:30 O altă femeie a anunţat Metrorex că a fost ameninţată, de această dată la stația de metrou Pipera.

Poliţiştii au primit o a doua sesizare privind fapte de ameninţare la metrou, făcând investigaţii pentru a stabili circumstanţele. 

UPDATE 11:25 O persoană suspectă care a fost depistată în stația de metrou Pipera.

”Nu scapi de mine”, i-ar fi spus suspecta femeii care a depus reclamația.

”În această dimineață, în jurul orei 10.00, la Poliția Metrou s-a prezentat o femeie, de 42 ani, care a sesizat faptul că a fost amenințată de către o necunoscută, care prezenta următoarele semnalmente: vârsta de 60-65 ani, aproximativ 1,60m, constituţie robustă, îmbrăcată cu mai multe haine, peste care avea o fustă dreaptă, de culoare neagră, pulover negru, lung, căciulă neagră, geantă bej și cizme negre”, transmite Poliția Capitalei.

Incidentul s-a petrecut la stația de metrou Unirii. Poliția a difuzat imagini cu presupusa agresoare, surprinse pe camerele de supraveghere.

Pe braț purta o haină de culoare neagră.

”Solicităm sprijin din partea tuturor persoanelor care pot oferi informaţii despre persoana din imaginea alaturată. Cei care o recunosc sunt rugaţi să apeleze de urgenţă prin 112 sau să se adreseze celui mai apropiat poliţist”, a mai precizat Poliția.

-----------------------------------------------------------------------

0744 878 878 este numărul la care puteţi contacta Ştirile ProTV pentru WhatsApp.

Dacă ați fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o știre puteţi lua legătura cu noi și prin e-mail la stirileprotvro@protv.ro sau pe contul nostru de Facebook. Ne puteți contacta și telefonic la 021.9454 sau ne puteți trimite fotografii şi filmări pe WhatsApp, la numărul 0744 878 878 .

Vă rugăm să precizați numele și locul din care le transmiteți.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO