O contrabandista de tigari a trecut cu masina peste un politist care o oprise pentru control. Ce s-a gasit in masina femeii

Ultima actualizare: 06-06-2016 00:48
masina de politie

Doi politisti din Salaj au fost tarati de un autoturism pe care incercau sa il opreasca, unul dintre ei fiind calcat peste un picior de o roata a masinii condusa de o femeie pe care oamenii legii au oprit-o in trafic.

Potrivit unui comunicat de presa al Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj, detinand informatii ca un autoturism transporta tigari de contrabanda, organele de politie au oprit joi, in localitatea Hereclean, un autoturism condus de catre Pop Maria, scrie Agerpres.

Cu ocazia opririi in trafic, au fost identificate in autoturism mai multe cartuse de tigari de contrabanda, imprejurari in care organele de politie i-au comunicat inculpatei faptul ca urmeaza a fi condusa la IPJ Salaj - Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice, pentru efectuarea de cercetari, autoturismul urmand a fi condus de catre un ofiter de politie.

"Inculpata Pop Maria, care se afla in afara autoturismului, a deschis portiera din dreapta fata, a luat o serie de hartii care se aflau pe scaunul soferului, le-a pus intre scaunele din fata, ocupand mai apoi scaunul soferului, dupa care a pornit autoturismul incercand sa plece. In aceste imprejurari, agentul sef principal de politie Terhes Calin a intentionat oprirea deplasarii autoturismului condus de inculpata, iar comisarul sef de politie Muresan Olimpiu, care se afla langa portiera din dreapta fata a autoturismului, a deschis portiera pentru a intra in autoturism. Inculpata si-a continuat insa deplasarea, a accelerat, a virat stanga, cei doi politisti fiind astfel tarati de autoturism, cazand mai apoi pe carosabil. In aceste imprejurari autoturismul a trecut cu roata din partea stanga spate peste piciorul agentului sef principal de politie Terhes Calin", se arata in comunicatul mentionat.

In urma leziunilor suferite agentul sef principal de politie Terhes Calin a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Zalau.

Cu ocazia cercetarilor au fost identificate si ridicate 6158 pachete de tigari de contrabanda care erau transportate de catre inculpata Pop Maria cu autoturismul, in momentul opririi pentru control de catre politisti.

"De mentionat ca inculpata a fost condamnata definitiv in cursul anului 2015 pentru savarsirea infractiunii de contrabanda cu o pedeapsa de 2 ani 2 luni si 20 de zile, a carui executare a fost suspendata sub supraveghere", se mai arata in comunicatul mentionat.

Procurorii au dispus vineri retinerea inculpatei pe o durata de 24 ore, urmand a fi prezentata cu propunere de arestare preventiva la Tribunalul Salaj, cercetarile continuand in vederea lamuririi tuturor imprejurarilor cauzei si stabilirii raspunderii penale.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO