O căprioară s-a adăposit în curtea unor localnici dintr-o comună din județul Galați, după ce a fost atacată de nişte câini.

Animalul, rănit și speriat, a stat cinci zile în ograda oamenilor, până când un medic veterinar a reușit să îl prindă și să îl elibereze în sălbăticie.

Într-o ogradă din comuna Vânători -a adăpostit căprioara timp de cinci zile. S-a hrănit cu frunze din copaci și cu căpșune, spune proprietara terenului. În tot acest timp, animalul a încercat să evadeze din curte, dar probabil că s-a speriat de câinii din zonă și de fiecare dată s-a întors.

Lucica Tuluș, localnică: Au venit vecinii din stradă și au strigat că avem o căprioară în curte. Cred că din margină au adus-o câinii, că era ruptă și la bot. Era rănită la gură.

Ioana Zaharia, vecină:Era mărișoară, nu era pui. A văzut vecinii cum o fugărea câinii și a sărit gardul aici.

Localnicii au alertat autorităţile, iar acestea din urma au apelat la angajații Asociației de Vânătoare și Pescuit, care au trimis un medic veterinar să tranchilizeze sălbăticiunea și să-i verifice starea de sănătate.

Adrian Alexandru, director al AJVPS Galați:Ne-am deplasat la fața locului, am tranchilizat căprioara, după care am procedat la eliberarea ei.

Andrei Tudose, medic veterinar: Căprioara era foarte agitată. Avea ceva leziuni superficiale, avea buza inferioară ruptă. Starea de sănătate era bună.

Căprioara a fost eliberată în pădurea din apropiere, într-o zonă ferită de câini sau de alte animale de pradă.