Numele lui Klaus Iohannis apare in interceptarile cu Marian Vanghelie: "Are nevoie de mine". Cum ar fi ajuns la presedinte

×
Codul embed a fost copiat

Abuz in serviciu, luare de mita si spalare de bani. Aceste acuzatii extrem de grave il pot tine pe Marian Vanghelie dupa gratii.

Anchetatorii spun ca Vanghelie atribuia contractele publice anumitor firme, iar patronii ii plateau lui un comision de 20 la suta, sustin procurorii. Banii de spaga nu mergau insa direct la primar. Unii erau virati pentru contracte false catre societati controlate de apropiatii lui Vanghelie.

Procurorii sustin ca Vanghelie l-a pus pe omul de afaceri Dumitru Marin sa cumpere publicitate la doua posturi de televiziune. Unul in valoare de 2 milioane de euro, al doilea de 200 de mii.

Mita ar fi ajuns la primar si sub forma de lucrari de renovare si amenajare a sediului de campanie al candidatului Partidului Social-Democrat la alegerile prezidentiale din anul 2009 si a sediului PSD sector 5.

Vanghelie si-ar fi cumparat cu banii din spaga , sustin anchetatorii hotelul Bulevard din Predeal, pentru care ar fi platiit 2.700.000 de euro si o vila din bucuresti, strada Obedenaru nr. 33 cu 1.300.000 de euro.

Citește și
Victor Ponta
Ponta, despre declaratiile Oanei Mizil la adresa sa: "Nu comentez. Am avut o relatie foarte civilizata si foarte normala"
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Alaturi de Marian Vanghelie procurorii au retinut alte 4 persoane. Acestia din urma ar fi mintit la audieri spun procurorii, ca sa-l scape pe primarul Vanghelie. Despre felul in care primarul sectroului 5 ar fi incercat sa influenteze martori si inculpati, procurorii au dovezi audio.

INTERCEPTARI

VANGHELIE DANIEL MARIAN: Nu stiu ...... incredere in mine.
D M C: ...... sunt speriata, nu mai stiu.

VANGHELIE DANIEL MARIAN: Eu iti dau avocat, iti dau aia... ma ocup de tot. "Eu una daca eu nu pot sa ies n-am nicio problema." Ei, cred ca, pe bataliile astea politice, vor sa ajunga la mine. Eu, una, eu sunt si in to... am o gramada de relatii, am tot. Dar daca m-ai ma ia si pe mine si ma incurca. Ai inteles?

DINU MARIANA CARLA: Am inteles!

VANGHELIE DANIEL MARIAN: Eu pot sa chem in seara asta, chem sapte-opt insi din justitie si vorbesc, pac, pac, fac toate lucrurile, fac... Pentru orice facem pasul unu, pasul doi, pasul trei ......

D M C: Ok.

Vanghelie ar fi incercat sa o convinga pe femeie sugerandu-i acesteia ca are relatii pana la nivelul presedintelului Romaniei, prin intermediul unui jurnalist.

VANGHELIE DANIEL MARIAN: Deci, eu stiu toate fazele. Deci, nu trebuie sa... sa discutam! Discutam numai la ureche, asa! Si eu... Poti sa te duci acasa, sa vii mai tarziu, sa vin la tine, sa trimit avocatul, sa vina... Eu recunosc ca ai venit la mine, ca nu sunt prost! Tre' sa recunosc: "Da, domn'e, a venit, ai venit sa te sfatui cu mine." (...) Ai rabdare, dracu, ramai cu casele alea sunt un milion de euro. N-are rost. Eu ma duc oricum in seara asta, auzi, sa vorbesc cu RARES, sa se duca maine dimineata, la prima ora, la IOHANNIS, intelegi? Ca eu am o... tin relatia prin RARES BOGDAN cu IOHANNIS, pentru ca are nevoie de mine sa fac majoritatea la Senat.

DM C: Am inteles!"

Rares Bogdan: Un abuz infiorător al procurorului de caz, e inadmisibil sa legi numele meu de Iohannis

Rares Bogdan, al carui nume este mentionat, in interceptari, de Marian Vanghelie ca om de legatura cu presedintele Iohannis, sustine ca este un abuz infiorator al procurorului de caz si ca nu are nicio legatura de niciun fel cu Vanghelie, fiind in relatii cu acesta ca si cu multi alti politicieni.

El solicita sa fie audiat la DNA de catre procurorul de caz, pentru a-l privi in ochi, si precizeaza ca vrea sa il dea in judecata atat pe acest procuror, cat si pe DNA, pentru defaimare.

"Nu e normal ce au facut, mi se pare inadmisibil sa introduci numele presedintelui, numele meu pe o chestiune...Vanghelie putea sa zică orice, ca intervine la Obama, la seful CIA, la Merkel, la Putin. Nu e normal sa fiu bagat in rahatul asta, este o aberatie, nu aveam ce sa caut in acest referat", a afirmat jurnalistul Rares Bogdan, la A 3.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Marian Vanghelie a plecat acasa, dupa ce ordonanta de retinere a expirat.
Marian Vanghelie a plecat acasa, dupa ce ordonanta de retinere a expirat. "Am un loc in celula pentru Ponta si Oprea"

Primarul sectorului 5 a fost prezentat cu propunere de arestare in fata magistratilor de la Inalta Curte. Cei care ii instrumenteaza dosarul il acuza de cea mai mare mita luata vreodata de un politician de la noi, aproape 100 de milioane de euro.

Ponta, despre declaratiile Oanei Mizil la adresa sa:
Ponta, despre declaratiile Oanei Mizil la adresa sa: "Nu comentez. Am avut o relatie foarte civilizata si foarte normala"

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a evitat, vineri, ca comenteze afirmatiile sustinute de Oana Mizil dupa retinerea lui Marian Vanghelie, dintre care unele il vizau, spunand doar ca a avut cu aceasta o relatie foarte civilizata si normala.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

Românii blocați în Dubai acuză că au fost lăsați de izbeliște de birocrații plătiți din banii tuturor. „Ne-au cam jecmănit”
Românii blocați în Dubai acuză că au fost lăsați de izbeliște de birocrații plătiți din banii tuturor. „Ne-au cam jecmănit”

Sute de români blocaţi de marţi în Dubai după inundațiile istorice care au lovit Emiratele Unite Arabe au început să sosească în țară.