Noul director al Circului Globus, un fost ministru din guvernul Ponta. A jucat si intr-un film al lui Sergiu Nicolaescu


Ultimul update: Sambata 25 Februarie 2017 07:03
Data publicarii: Miercuri 22 Februarie 2017 15:59
Categorie: Stiri actuale
Bogdan Stanoevici

Noul director general interimar al Circului Globus este Bogdan Stanoevici, iar adjunctul lui este Sanda Ladosi

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, l-a numit pe Bogdan Stanoevici in functia de director general interimar al Circului Globus din Bucuresti, iar pe Sanda Ladosi, director adjunct interimar, responsabil cu domeniul artistic, noua echipa manageriala avand misiunea de a relansa spectacolele de circ, in care nu mai sunt permise numerele de dresura de animale.

"Sub cupola Circului imi doresc sa rasune rasetele copiilor, pentru ca binele copiilor este principala noastra preocupare. (...) Am avut sansa sa joc alaturi de multi artisti ai Circului Globus si am fost la fiecare spectacol fascinat de inaltul profesionalism si pasiunea cu care artistii circului isi faceau meseria. O meserie grea si rara. Am avut atunci placerea sa cunosc, din interior, marea familie a artistilor Circului Globus. Acum, am onoarea, bucuria si dorinta de a crea o mare familie artistica, formata din artistii circului, actori, dansatori si cantareti, pentru ca in arena sa putem arata tuturor, prin spectacolele pe care le vom face, o alta imagine a Romaniei frumoase”, a declarat Bogdan Stanoevici, directorul general interimar al Circului Globus.

Stanoevici a fost secretar de stat in Ministerul Culturii in perioada ianuarie - decembrie 2015. Inainte de a ocupa aceasta functie, el a fost ministru delegat pentru Romanii de Pretutindeni in Guvernul Ponta.

Bogdan Stanoevici este de profesie actor, fiind cunoscut pentru roluri precum cele din filmele "Sania albastra", de Ioan Carmazan, "Noi, cei din linia intai", de Sergiu Nicolaescu, "Tertium non datur", de Lucian Pintilie si "Cel ales", de Cristian Comeaga. Cu cateva luni inainte de Revolutia din 1989, a parasit Romania, stabilindu-se in Franta, unde si-a continuat cariera actoriceasca. Stanoevici a revenit in Romania in 2011.

Cantareata Sanda Ladosi, noul director adjunct al Circului Globus, a spus ca va fi regandit de la zero conceptul de circ. "Este o provocare pe care o asteptam. Dupa 30 de ani in care scena a fost casa mea, a venit momentul sa impartasesc toata experienta acumulata cu un colectiv nou, cu o echipa de profesionisti. Circul inseamna pasiune. Pasiune pentru perfectiune, pasiune pentru a fi mai bun, mai creativ, de la un spectacol la altul. Pasiunea pentru arta, pentru spectacol, va fi cea care ne va conduce in regandirea conceptului actual de circ. Vom porni de la zero, dar, alaturi de artistii desavarsiti de la circul Globus, vom arata in curand un spectacol nou, care ii va tine cu sufletul la gura pe spectatori din primul, pana in ultimul moment. Sunt o veche admiratoare si prietena a Circului Globus, si am certitudinea ca, prin daruire si respect reciproc, echipa va atinge multe obiective ambitioase. Este promisiunea pe care o facem publicului”, a spus Sanda Ladosi.

Noua echipa manageriala are ca misiune relansarea spectacolelor de circ, in noua "era” in care nu mai sunt permise numerele de dresura de animale. Primarul Capitalei a declarat ca experienta celor doi directori ii va ajuta sa duca la bun sfarsit proiectul ambitios in care s-au angajat.

"Sunt convinsa ca experienta artistica si manageriala a domnului Stanoevici, precum si perioada destul de lunga in care a fost in contact permanent cu lumea artistica occidentala, il recomanda cu prisosinta pentru aceasta pozitie. De asemenea, cariera din showbiz a Sandei Ladosi ii va facilita interactiunea cu aceasta lume atat de speciala care este lumea circului. Le doresc amandurora mult succes si sper sa duca la bun sfarsit proiectul acesta atat de ambitios in care s-au angajat. Ii asigur, de asemenea, de intreg sprijinul meu pe toti angajatii circului!”, a spus Gabriela Firea.

Dresura de animale a fost eliminata din obiectul de activitate al Circului Globus, potrivit unui proiect de hotarare aprobat in unanimitate in sedinta din 30 ianuarie a Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Unsprezece animale, intre care doi tigri, au murit in 12 ianuarie, in urma unui incendiu la un adapost al Circului Globus, pompierii reusind sa salveze alte peste 20 de animale, intre care tigri, camile si ponei. Edilul Capitalei l-a demis atunci pe managerul Circului Globus, Victor Coman, sustinand ca el trebuia sa asigure adaposturi corespunzatoare animalelor care au murit in incendiu. O petitie pentru interzicerea folosirii animalelor la circuri a fost initiata in urma incendiului in care au murit 11 animale ale Circului Globus, aceasta strangand peste 60.000 de semnaturi.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO