Au curs râuri de șampanie în cluburile exclusiviste de la malul mării, iar notele de plată au fost de ordinul zecilor de mii de euro.

La Mamaia, roabe pline până la refuz cu licori alese au fost aduse pe mesele turiștilor cu dare de mână.

În Vama Veche tinerii au dansat pe plajă, au cântat și au lansat lampioane.

Reporter: „Câte șampanii sunt aici?”
Ospătar: „12.”
Reporter: „Cât costă toată roaba aceasta de șampanie?”
Ospătar: „În jur la 30.000…”
Reporter: „De lei?”
Ospătar: „Da!”

Într-un club "de fițe" din Mamaia, tinerii nu s-au mai uitat la bani. Șampania scumpă a curs în valuri iar mesele au fost transformate în ringuri de dans.

Pentru că este îndrăgostit de România, Andrea, un tânăr italian, a sărbătorit noaptea de 1 Mai așa cum se cuvine. Cu băuturi fine și șampanie scumpă.

Andrea: „Sărbătoresc un întâi mai. Asta e pentru prietenii mei! (roaba de șampanie)”

Când vine vorba de distracție tinerii nu se uită deloc la bani. Notele de plată sunt dovada vie că turiștii scot din buzunar foarte mulți bani pentru a fi în centrul petrecerii.

Ospătar: „Am dat chiar și la 100.000 de euro la 30 de litri."

Tânără: „Avem nevoie de mult mai multă distracție, avem nevoie să refulăm, să ne simțim bine și iată asta se întâmplă aici."

Atmosfera a fost animată de o trupă de dansatori dar și de un spectacol impresionant de lumini și lasere.

Liyah, dansatoare: „Este uimitor, este cel mai tare festival la care particip. Suntem foarte fericiți pentru că suntem aici și vreau să vă mulțumesc. România, îți mulțumesc foarte mult!"

Tinerii care au rămas noaptea trecută în Vama Veche au profitat din plin de timpul petrecut alături de prieteni, iar cei mai talentați la dans, au făcut și o demonstrație.

Tânăr: „E foarte tare, ultima noapte în Vamă, e șmecher, super, sunt alături de toți prietenii mei, tovarășul meu cel mai bun, ne distrăm până dimineața.”

Muzica bună i-a strâns laolaltă pe tineri, care au dansat împreună chiar dacă nu se cunoşteau.

Plaja din Vama Veche s-a luminat. Câțiva tineri au încercat sa ridice lampioane - dar nu le-a ieșit tuturor...

Câțiva pași mai încolo, un alt grup de tineri a venit cu rulota, cu o masă si cu o boxă. Spun că este unul dintre cele mai reușite weekenduri.

Tânăr: „Ne-am gandit sa facem totul pe economie, să lovim din plin tot ce e mai frumos în viața asta. Am ales un reflector, o boxă mică, pe aia mare ne-au furat-o dușmanii într-o vacanță cu rulota, plus o sticlă de coniac, puțină cola, să fie bine, să nu fie rău.”

Acordurile de chitară au atras ca un magnet turiştii pe aleea principală.

Ultima noapte de distracție în Vama Veche este despre emoție și prietenie. Zeci de tineri ascultă acorduri de chitară și cântă împreună.

În sudul litoralului, la Costinești, 30.000 de tineri au animat stațiunea tineretului la cel mai mare festival de muzică trap de la noi din țară. Iar potrivit hotelierilor, numai în stațiunea Mamaia au fost cazați în acest weekend aproape 50.000 de turiști români, dar și străini.