Noile restricții aduc razii în toată țara. Polițiștii și jandarmii au fost mobilizați

Dată publicare: 27-03-2021 18:45
Dată actualizare: 28-03-2021 19:54


Autoritățile anunță suplimentarea forțelor de ordine şi înăsprirea verificărilor încă din acest weekend. Aseară au fost filtre în toată țara.

Polițiștii și jandarmii au verificat dacă sunt respectate măsurile valabile în acest moment şi i-au informat pe oameni despre cele care urmează să intre în vigoare. În Capitală, autoritățile, cu efective mărite, au oprit şoferii pentru a le aduce la cunoștiință noile reguli.

Autoritățile anunță suplimentarea forțelor de ordine în urmatoărea perioadă, odata cu impunerea noilor reguli.

Georgian Drăgan, purtător de cuvânt Poliția Română: "Așa cum au fost suplimentate, astăzi, la nivel național, forțele din cadrul poliției române, jandamriei și alte instituții, la fel se va întâmpla și pe perioada weekendului, mai ales duminică, atunci când vor intra în vigoare noile restricții. Toate efectivele vor interveni pentru a verifica modul de respectare a tuturor măsurilor".

Alexandru Iacob, purtător de cuvânt Direcţia Generală de Jandarmi București: "Suntem la datorie cu efective mărite în acest weekend. Îi rugăm pe cetățeni să ne sprijine în efortul nostru de prevenire și combatere a efectelor de pandemie".

S-au făcut filtre și în județul Dâmbovița, unde mai multe localități sunt ăn carantină.

Polițist: "Cunoașteți că localitatea Brănești se află în carantină? Stiți acest lucru?".

Șofer:
"Nu știam".

Polițist: "Nu știți. Declarație pe propria răspundere aveți la dumneavoastră?".

Șofer: "Nu".

Polițist: "Va trebuie!".

Reporter: "Nu aveti declaratia?".

Șofer:
"Nu am. O am pe cea de la serviciu, dar nu vin de la serviciu".

Și la Vaslui, zeci de echipaje de poliție au ieșit pe străzi după lăsarea întunericului, pentru a se asigura că programul orar impus de autorități este respectat.

Dacă nu puteți dovedi motivul esențial al ieșirii din casă la o oră cu restricții, riscați amenzi cuprinse între 500 și 2.500 de lei.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO