Ninsorile abundente au provocat dezastru pe șosele. Șoferii cu cauciucuri de vară au blocat circulația

Ultima actualizare: 28-12-2021 19:38

A nins abundent mai ales în noaptea de luni spre marți, în zona Moldovei, așa cum avertizaseră, de altfel, meteorologii printr-un cod galben. Șoferii cu mașinile nepregătite au blocat circulația.

Unii au derapat și au cerut ajutorul autorităților. Polițiștii i-au amendat pe cei care au plecat la drum cu anvelope de vară. De asemenea, mai multe persoane au fost rănite în accidente produse pe drumurile acoperite cu polei.

Din pricina zăpezii de pe șosea, un șofer turc a provocat un carambol pe drumul european E85, între Fălticeni și Suceava. A derapat și a lovit alt TIR, iar trei șoferi cu mașini mici au fost nevoiți să iasă în decor ca să evite impactul.

Şi un autocar cu 10 persoane a derapat în drumul său spre Vama Albița. Remorca plină cu bagaje a intrat în şanţ, iar autocarul a fost nevoit să-și continue cursa fără ea.

În Iași, mai multe vehicule ce depășeau 3.5 tone și nu erau echipate de iarnă au fost trase pe dreapta.

A nins abundent în Suceava și Botoșani, unde circulația s-a blocat.

„Oleacă de zăpadă! Juma' de județ blocat, stăm de 3 ore în coloană, la Prisaca Doamnei. Uitați câte mașini! E blocat tot drumul până la Vatra Dornei!" spuneau oamenii, indignați.

Câteva tiruri au derapat și au blocat un sens pe drumul european spre Iași, apoi nişte șoferi care au crezut că pot depăși coloana au blocat și celălalt sens.

Un tir cu anvelope de vară a fost tractat de un Hummer în Botoșani.

Șoferii prinşi fără cauciucuri potrivite au fost amendaţi și au rămas fără certificatele de înmatriculare.

Reporter: Știați că aveți cauciucuri de vară?

Șofer de TIR: „Patronul a zis că sunt de iarnă.”

Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani: „S-au trezit mai greu. Nu știu de ce, și asta pentru că sunt contracte de deszăpezire în vigoare și cred că ar trebui să se miște puțin mai repede.”

Din cauza poleiului, s-au produs mai multe accidente în Argeș și Vâlcea. Un autoturism s-a răsturnat pe DN7, în comuna Budești, iar o persoană a fost rănită. Alți doi șoferi au fost răniți pe drumurile din Vâlcea, după ce au derapat cu mașinile și s-au răsturnat. În primul autoturism erau 4 cetățeni turci, doi adulți și doi copii.

Iar în Gorj, patru persoane au căzut într-o râpă de aproape 100 de metri, după ce șoferul mașinii a derapat într-o curbă. O fată de 12 ani și părinții ei care se aflau în mașină au fost răniți.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO