Niciun vinovat în cazul fetei care avea 17 kg la 19 ani. Familia îi dădea lapte și zahăr


Ultimul update: Miercuri 12 Iunie 2019 17:54
Data publicarii: Miercuri 12 Iunie 2019 16:35
Categorie: Stiri actuale

Nici un vinovat în cazul tinerei din judeţul Suceava, care a fost hrănită doar cu lapte, apă şi zahăr şi cântărea doar 17 kilograme!

Asta au decis magistraţii Curţii de Apel Suceava, după ce în urmă cu trei ani au fost trimise în judecată patru persoane, pentru rele tratamente aplicate minorului.

Sora fetei şi cumnatul victimei, împreună cu alţi doi angajaţi ai comunei Moldovița, au scăpat basma curată. Cu o malnutriţie severă şi cu dizabilităţi, fata, pe atunci în vârstă de 19 ani, a ajuns pe mâinile medicilor şi a început să se recupereze.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc au trimis în judecată asistenţii personali ai fetei-adica pe sora ei şi soţul acesteia- dar şi doi angajaţi de la primăria din comună, toţi acuzaţi de neglijenţă.

Chiar dacă adolescenta a fost în pericol să moară de foame, magistraţii Curţii de Apel Suceva i-au achitat pe toţi cei care au avut o legătură cu acest caz dramatic.

Pare ciudat, dar acesta este finalul unei poveşti tulburătoare care a debutat în anul 2013, atunci când Adina, o fată din localitatea Moldoviţa a ajuns la spitalul de pediatrie Sfânta Maria din Iaşi.

Fata fost cântărită şi măsurată, iar medicii s-au îngrozit şi au decis să îi administreze imediat substanţele vitale prin perfuzii.

Atunci, în vârstă de 19 ani , Adina vorbea ca un copil de 3 ani şi se minuna când vedea mâncare. Iar când medicii au întrabat-o ce mânca în fiecare zi, au rămas şocaţi.

Medic: Cât ai stat tu acasă ce-ai mâncat?
Fata: Lapte cu zahăr.
Medic: Și altceva?
Fata: Altceva în afară de lapte... beam apă cu zahăr.

O anchetă socială a fost declanşată iar inspectorii au aflat că cei care o aveau în grijă erau sora fetei, împreună soţul femeii. Cei doi erau îngrijitorii Adinei pentru că mama bietei tinere suferea de schizofrenie.

Reporter: Cum de a ajuns aşa sora ta?
Soră: Nu a vrut să mănânce! Şi mama şi tata sunt de vină.

Adina a rămas în grijă medicilor şi treptat s-a obişnuit cu mâncarea solidă. Cu un regim bine structurat şi multă recuperare, tânăra a început să se hrănească şi să ia treptat în greutate.

Imediat după ce cazul fetei a fost prezentat de ştirile PROTV, autorităţile au luat măsuri şi au deschis un dosar penal, pentru rele tratamente aplicate minorului şi neglijenţa în serviciu.

După mai bine de 3 ani, magistraţii au decis că nici cei care o aveau în grijă, şi au hrănit-o cu apă, lapte şi zahăr, dar nici asistenţii sociali care ar fi trebuit să verifice familia, nu ar avea nicio responsabilitate.

Decizia Curţii de Apel Suceava este definitivă. Singurul lucru bun este ca tânăra a ajuns într-un centru de recuperare iar starea ei s-a îmbunătăţit vizibil.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Imagini dramatice în Venezuela. O mamă merge pe străzi cu fiica sa moartă în brațe
85.000 de copii au murit de foamete în timpul crizei din Yemen
Peste zece milioane de nord-coreeni suferă de malnutriţie
VIDEO PROTVPLUS.RO