Nelu Ploieșteanu a fost înmormântat. Le spunea prietenilor că „s-a născut lăutar și așa ar vrea să moară”

Dată publicare: 07-04-2021 12:56
Dată actualizare: 08-04-2021 07:30


Nelu Ploieșteanu este înmormântat miercuri la c...
Nelu Ploieșteanu este înmormântat miercuri la c...

Îndrăgitul artist Nelu Ploieșteanu a fost înhumat miercuri, cu o zi mai târziu decât ar fi trebuit. La cimitir a fost însoțit doar de fiicele sale și de câțiva apropiați.

El s-a stins după ce a fost diagnosticat cu Covid-19. Fetele lui nu au crezut, și au cerut o necropsie, care a confirmat decesul din cauza coronavirusului.

Nelu Ploieșteanu le spunea prietenilor că "s-a născut lăutar și așa ar vrea să moară”. Iar cei care l-au iubit și s-au bucurat de muzica lui, au spus o rugăciune, de rămas bun.

La plecarea din această lume, Nelu Ploieșteanu a fost însoţit doar de o mână de apropiaţi. Familia şi-ar fi dorit să-l privegheze, aşa cum e datina creştină, dar n-a fost posibil. Slujba de înmormântare s-a ţinut afară, în aer liber. Niciun artist n-a putut să-l conducă pe ultimul drumul.

Sicriul a fost purtat pe braţe de oameni care purtau combinezoane. Nelu Ploieșteanu fusese diagnosticat cu SARS-CoV-2 şi aşa cere protocolul în astfel de situaţii.

Înmormântarea artistului ar fi trebuit să aibă loc marți, dar fiicele lui Nelu Ploieșteanu nu au acceptat faptul că a murit de COVID. Au cerut efectuarea unei necropsii cu refacerea testului. Rezultatul a fost însă confirmat din nou. Abia atunci au acceptat să-i ridice trupul de la IML, iar o maşină acoperită cu trandafiri roşii l-a transportat la Cimitirul Străulești 2 din Capitală.

Timp de 50 de ani, Nelu Ploieșteanu - una din marile voci ale muzicii de petrecere - i-a înveselit pe mulţi români. Se ştie că în anii comunismului i-a cântat lui Nicolae Ceauşescu. I-a bucurat pe mulţi şi după aceea. Fanii îşi amintesc de spectacolele făcute la restaurantul Şarpele Roşu din Bucureşti împreună cu actorii Ştefan Iordache şi Gheorghe Dinică.

Nelu Ploieșteanu a fost înmormântat în acelaşi loc unde se odihneşte şi fiul său, Mihăiță, răpit de o boală gravă acum 3 ani. Aproape de ei îşi doarme somnul de veci o altă mare artistă: Ileana Ciuculete.

La 71 de ani, Nelu Ploieșteanu se transformă într-o legendă a muzicii româneşti de petrecere.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO