Munți de gunoi într-unul dintre cele mai frumoase locuri din țară: ”Vai de capul meu!”


Ultimul update: Joi 28 Februarie 2019 19:35
Data publicarii: Joi 28 Februarie 2019 18:58
Categorie: Stiri actuale

Transalpina, frumoasă şosea dintre nori, este îngropată în gunoaie. Localnicii şi turiştii aruncă tot felul de resturi pe marginea drumului în lipsa coşurilor de gunoi.

Primăria Novaci a fost amendată recent de Garda de Mediu şi abia acum angajaţii de la salubritate încep să cureţe locul.

Munţi de gunoaie se înalță pe marginea drumului Transalpina. La ieşirea din oraşul Novaci spre staţiunea Rânca în ultimele săptămâni a apărut o adevărată groapă de gunoi. Pentru că au văzut resturi de la construcţii aici, localnicii au aruncat şi ei inclusiv coroane şi lumânări de la cimitir sau damigene.

Muncitor salubrizare: "Ciobanii nu mai au ce face cu lâna şi o aruncă la gunoaie, o aduc aici, saci întregi."

Muncitoare salubrizare: "Vai de capul meu! Şi mâine cred că venim aici, nu vedeţi ce e e, damigene, pamperşi, lână."

Garda de Mediu a amendat primăria Novaci cu 15 mii de lei şi angajaţii de la salubritate au 2 săptămâni la dispoziţie să cureţe locul.

Dumitru Picu, Serviciul de Salubritate Novaci: "Nu avem ce face, s-au aruncat mai puţine, dar parcă acum s-a sfârşit lumea, nu mai ştiu ce să facă cu ele."

Primarul vrea să instaleze camere de supraveghere pentru a-i prinde şi amenda pe cei care lăsa aici gunoiul.

Dumitru Leuștean, primar Novaci: "S-au găsit răuvoitori care bineînţeles că nu au contracte cu firme de salubrizare şi au găsit o soluţie mai ieftină pentru ei şi neplăcută pentru comunitate, participanţi la trafic, turişti..."

Gheorghe Sanda - şef Garda de Mediu Gorj: "Ne-am autosesizat şi am făcut un control de a lungul DN 67C pe sectorul Novaci Rânca, constatând cu stupoare că primăria Novaci nu şi-a îndeplinit atribuţiile."

Toată şoseaua este mărginită de gunoaie. Administratorii pădurilor au angajat localnici ca să le strângă pentru că drumul nu intră în administraţia primăriilor.

Muncitor salubrizare: "Nu le arunca de faţă cu cineva, eu nu am văzut niciunul aruncând - dar găsiţi locul plin - uitaţi, nu ştiu de unde vin alea, perne de maşini.”

Turist: "Am văzut câteva locuri unde este gunoi şi ar fi bine să pună pubele, bănuiesc că sunt cei care se opresc să manace pe drum."

Problema este ca de-a lungul Transalpinei unde turiştii pot admira peisaje extraordinare nu sunt montate coşuri de gunoi.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO