Muncitor, ingropat in pamant pana la gat, in timp ce sapa un canal. Ce sustine reprezentatul firmei care l-a angajat


Ultimul update: Duminica 30 Iulie 2017 07:01
Data publicarii: Joi 27 Iulie 2017 16:22
Categorie: Stiri actuale

Actiune de salvare dificila joi la Bucov, langa Ploiesti. Un muncitor de 22 de ani a fost prins sub un mal de pamant in timp ce sapa la doi metri adancime, intr-un canal.

Ingropat in pamant pana la umeri, barbatul era constient cand au sosit ambulanta si pompierii. Salvatorii au actionat contra- cronometru, i-au pus o masca de oxigen si perfuzii ca sa reziste doua ore, cat a durat pana l-au scos din santul surpat. Tanarul, care va deveni in curand tata, este ranit dar va scapa cu bine, spun medicii.

Au fost clipe insuportabile pentru barbatul ingropat de viu. Nu se mai putea misca si doar fata i-a ramas neacoperita. Colegii sai au chemat imediat echipajele de urgenta. Iar salvatorii au indepartat cu lopetile pamantul din jurul tanarului.

Ruxandra Radulescu, medic primar Ambulanta Prahova: "I-am asigurat acces venos periferic, oxigen suplimentar, imobilizare provizorie pana au reusit colegii de la ISU sa il scoata de acolo, este un politraumatism prin strivire cu traumatism cranio-cerebral".

Tanarul a fost transportat la unitatea de primiri urgente a Spitalului Judetean de Urgenta din Ploiesti. Este in stare stabila, desi a suferit mai multe fracturi.

Locotenent-colonel Dumitru Elisei, prim adjunct ISU Prahova: "Persoana surprinsa a fost imobilizata undeva la peste 4 m, spre 5 metri, pamantul nu era stabilizat. A fost nevoie sa stabilizam malurile pentru securitatea servantilor nostri, era afanat pamantul".

Muncitorul este angajat de numai doua luni la societatea care facea lucrarile de canalizare. Colegii de echipa spun ca toti si-au luat masuri de siguranta cand s-au apucat de lucru.

Reporter: "Era malul asigurat?"

Muncitor: "Normal ca era."

Reporter: "Echipament de protectie?"

Muncitor: "Nu vedeti ca avem"

Reporter: "Au fost mai multi in pericol?"

Muncitor: "Numai el".

Dragan Toma, reprezentant firma: "Se va cerceta si se va vedea

Reporter: "Echipament de protectie aveau?"

Dragan Toma: "Avem, avem."

Reporter: "Nu avea bocanci?" Nu a asigurat malul?"

Dragan Toma: "Deci daca nu l-a avut, noi am dat. Avem sprijiniri pe marginea drumului".

Inspectoratul teritorial de munca cerceteaza imprejurarile in care s-a produs accidentul.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO