Ministrul Justitiei a facut propunerea pentru sefia DNA. Ce se va intampla cu mandatul Laurei Codruta Kovesi

Ultima actualizare: 06-03-2016 06:53

Asteptarea s-a terminat in ceea ce priveste numirea procurorului sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a transmis catre CSM propunerea de reinvestire a Laurei Codruta Kovesi in functia de procuror-sef al DNA. Purtatorul de cuvant al CSM, Dana Pantazi, a confirmat joi, pentru AGERPRES, ca propunerea ministrului Justitiei pentru reinvestirea sefului DNA a fost inregistrata, fiind primita in data de 29 februarie.

In decembrie, o declaratie a ministrului a fost interpretata ca un semn ca mandatul Laurei Kovesi nu va fi prelungit. Raluca Pruna spunea atunci ca, ca, desi exista posibilitatea legala a reinvestirii unui persoane in functia de procuror sef, "societatea romaneasca este, la acest moment, destul de antagonica si cred ca o procedura – vorbesc ca principiu – de reinvestire a unei persoane care a facut dovada unei bune administrari, dovada de integritate si profesionalism, ar expune acea persoana criticii unei parti din societate".

Ulterior, in ianuarie, ministrul Justitiei a precizat ca „doamna Kovesi este cel mai bun procuror sef pe care l-a avut DNA 0 si asta nu o spun eu, o spun statisticile, o spun rapoartele de progres ale Comisiei Europene in cadrul MCV si as dori ca determinarea mea in ceea ce priveste lupta impotriva coruptiei sa nu fie pusa la indoiala prin niciun fel de umbra cu privire la judecata mea de valoare privind-o pe doamna Kovesi". Raluca Pruna afirma insa atunci ca e prematur sa se pronunte asupra prelungirii mandatului sefei DNA.

Potrivit legii, cel care face propunerile de numire in acest caz este ministrul Justitiei, CSM acorda un aviz consultativ, iar numirea efectiva ii revine presedintelui Klaus Iohannis.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO