Ministrul francez al Forţelor Armate, Florence Parly, efectuează o în vizită oficială în România

Ultima actualizare: 26-01-2022 22:52
Ministrul Forţelor Armate din Republica Franceză, Florence Parly

Ministrul Forţelor Armate din Republica Franceză, Florence Parly, efectuează, joi, o în vizită oficială în România.

El se va întâlni cu ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, apoi cu preşedintele Klaus Iohannis.

Trupele NATO franceze, pregătite să ajungă în România

Franța este pregătită să trimită trupe în România, în cadrul misiunilor NATO, a anunțat, săptămâna trecută, președintele Emmanuel Macron.

Liderul de la Elysee a făcut acest anunţ în timpul unei vizite la o bază militară din Alsacia.

Declaraţia preşedintelui francez a venit în contextul conflictului dintre Rusia şi Ucraina, care se desfășoară aproape de granițele noastre.

Una din eurodeputatele franceze a preluat pe contul de Twitter anunțul președintelui, cu următorul comentariu: „Franța este solidară cu statele europene îngrijorate pentru propria lor securitate”.

Anunțul președintelui Franței a fost salutat de președintele Klaus Iohannis.

“Salut călduros anunţul preşedintelui Emmanuel Macron cu privire la disponibilitatea Franţei de a participa la prezenţa militară întărită a NATO în România. Parteneriatul strategic România-Franţa va fi astfel întărit pe flancul estic, în regiunea Mării Negre”, a scris Iohannis, la 20 ianuarie, pe Twitter.

Consiliul Suprem de Apărare al Țării s-a reunit, miercuri, la Palatul Cotroceni

Consiliul Suprem de Apărare al Țării s-a reunit miercuri la Palatul Cotroceni pentru a analiza criza din Ucraina si potențiale riscuri la adresa Romaniei. ”Niciun cetățean român nu ar trebui să se teamă”, a transmis șeful statului.

Cu toate acestea, a insistat ca NATO ar trebui să trimită mai multe trupe aici. “Trebuie să ne asigurăm că suntem pregătiți pentru orice scenariu posibil”, a transmis Klaus Iohannis.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO