Metoda prin care un fost sef de la Astra Asigurari ar fi primit daune de aproape un miliard de lei cu un incident fictiv

Ultima actualizare: 14-08-2016 06:58

Frauda, in familie. De asta il banuiesc politistii de la Directia Economica pe fostul sef de la ''Astra Asigurari'', Radu Mustatea.

Acesta este acuzat ca si-ar fi aprobat ilegal un dosar de dauna pentru o inundatie presupus fictiva, si astfel, i-ar fi intrat in buzunar aproape un miliard de lei.

Astazi, Mustatea a fost ridicat de politisti, impreuna cu sotia, si soacra sa. Anchetatorii suspecteaza ca ilegalitatile s-au petrecut in 2010, cand Radu Mustatea era deja de 4 ani in fruntea uneia dintre cele mai importante societati de asigurari de pe piata.

Radu Mustatea si-ar fi cumparat o vila situata in cartierul Cotroceni din Capitala, pe vremea cand era presedinte la Astra Asigurari.

Mustatea ar fi platit un avans de 130.000 de euro pentru vila cocheta din aceasta zona buna a Capitalei. Apoi si-a asigurat imobilul pentru 370.000 de euro, platind prima rata de 370 de euro, totul la aceeasi firma de asigurari la care era presedinte. Exact o luna mai tarziu, Mustatea a declarat ca imobilul a fost inundat si a cerut sa fie despagubit.

A primit de la Astra Asigurari 240.000 de euro, jumatate in contul sotiei, jumatate in contrul unei firme de constructii.

Anchetatorilor li s-a parut ciudat ca suma primita drept despagubire este aceeasi cu cea pe care Mustatea o mai avea de platit ca sa isi achite casa.

Legislatia actuala le permite angajatilor din firmele de asigurari sa detina polite CASCO pentru propriile case sau masini. Daca se intampla sa fii si director, iti poti semna chiar si dosarul de dauna, in anumite conditii.

Razvan Rusu, broker de asigurari: "Aprobarea despagubirilor o da seful de serviciu pe partea de dauna si in functie de cuantumul daunei, pentru daune cu valori foarte mari, directorii superiori, ierarhici sefului se serviciu sau chiar directorului general, depinde de suma"

Politistii de la directia economica au inceput o ancheta penala in acest caz iar Radu Mustatea a fost pus sub control judiciar in urma cu putin timp.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO