Melescanu si Ana Birchall merg azi la Bruxelles pentru a da explicatii liderilor europeni. Grindeanu: Pregatesc prezenta mea


Ultimul update: Joi 09 Februarie 2017 07:01
Data publicarii: Luni 06 Februarie 2017 07:36
Categorie: Stiri actuale
Sorin Grindeanu

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, si ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, vor explica, azi la Bruxelles, situatia referitoare la modificarea Codurilor penale.

"Maine (n.r. luni), deja, ministrul de Externe impreuna cu doamna Birchall, ministru delegat pentru Afaceri Europene, vor merge spre Bruxelles. Am discutat astazi cu cei doi colegi ai mei tocmai pentru a merge sa explice ceea ce s-a intamplat si pentru a pregati prezenta mea si a altora la Bruxelles (...) De maine, cei doi ministri se afla la Bruxelles pana cred ca poimaine, in pregatirea a ceea ce inseamna viitoarea vizita", a declarat duminica Sorin Grindeanu la Antena 3.

Premierul Sorin Grindeanu: "Nu imi dau demisia. Ministrul Florin Iordache isi va asuma ceea ce n-a facut bine"

Teodor Melescanu a spus sambata ca este „foarte normal” sa existe discutii cu partenerii europeni pe marginea modificarii codurilor penale. „Eu cred ca este foarte normal sa avem un dialog cu partenerii nostri europeni si in acest scop voi fi luni, la Bruxelles, si vom avea ocazia sa discutam inclusiv pe textul respectiv. Cu mai multi, intalniri sunt in curs de perfectare, vor si oameni din Comisia Europeana cu pozitii responsabile”, a raspuns ministrul de Externe.

Intrebat care este punctul de vedere pe care il va expune la Bruxelles, Melescanu a afirmat: „Punctul meu de vedere este foarte simplu, de a gasi o modalitate pentru a colabora impreuna cu colegii nostri si partenerii nostri europeni la dezamorsarea acestei situatii”. El a mai spus ca protestele nu au fost prezentate oficial „in niciun fel” partenerilor externi, deoarece evenimentele din ultimele zile „au fost prezentate de catre presa din Romania si receptate ca atare”. Ministrul a sustinut ca OUG de modificare a Codurilor penale se putea prezenta mai bine, existand „probleme de comunicare”. „Se puteau prezenta mult mai bine si au fost probleme de comunicare, sper sa le depasim”, a conchis Teodor Melescanu.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO